Spartak: Krv i pijesak – prva sezona serije na VOD servisu Nove TV, OYO.hr – serijala.com
Trenutno čitaš
Spartak: Krv i pijesak – prva sezona serije na VOD servisu Nove TV, OYO.hr

Spartak: Krv i pijesak – prva sezona serije na VOD servisu Nove TV, OYO.hr

Na OYO.hr — servisu obično namijenjenom gledanju turskih serija, srpskih filmova i domaćih emisija — od sada je dostupna prva sezona Spartaka, podnaslovljena Krv i pijesak. O čemu je tu riječ? OYO.hr je takozvani video on demand servis koji u sklopu mjesečne pretplate od 35 kuna nudi izbor serija i filmova u pravilu emitiranih na programu Nove TV, dostupnih za streaming putem interneta.

Radi se o “necenzuriranoj verziji”, posebno napominju s Nove TV, jer serija obiluje sadržajem na granici pornografije te grafičkim i nerijetko (ne)namjerno komičnim razinama nasilja, zbog čega je znala biti cenzurirana i rezana za televizijska emitiranja.

Treća i posljednja sezona Spartaka 25. siječnja kreće s emitiranjem u SAD-u. Trailer prve sezone, izvornog naziva Spartacus: Blood and Sand, je u nastavku, zajedno s press najavom Nove TV.

Svi ljubitelji vrhunske produkcije mogu u cijelosti pratiti hit seriju ‘Spartak:Krv i pijesak’ na platformi OYO. Serija koja obiluje eksplicitnim scenama predstavlja potpuno drugačiju viziju drevne priče o Spartaku. Riječ je o hrabrom i senzualnom novom prikazu epskih vremena. Uzbudljive i napete akcijske scene prikazane u inovativnom stripovskom stilu (stilu 300 i Sin Cityja) u kombinaciji sa sofisticiranom i seksi dramom te zamršenim političkim spletkama. Serija je u cijelosti snimljena u studijima na Novom Zelandu, a glumačku ekipu predvodi Spartak pokojni glumac Andy Whitfield, Velšanin koji je u proteklih 10 godina živio u Australiji. U ožujku 2010, Whitfieldu je dijagnosticiran ne-Hodgkinov limfom te je odmah započeo liječenje na Novom Zelandu. Ovo je odgodilo snimanje  druge sezone serije. Dok je čekala njegov oporavak, produkcija je proizvela šest epizoda pod nazivom Spartak: Bogovi Arene, a Whitfield je posudio svoj glas. Andy Whitfield je preminuo 11.09.2011., nakon 18 mjeseci borbe s bolesti, u dobi od 39 godina. Ovom glumcu posvećena je prva epizoda serije,naime na kraju odjavne špice stavljena je njegova fotografija na kojoj je stajao potpis ‘Naš najveći junak’. Jedna od glavnih glumica je Lucy Lawless najpoznatija po ulozi Ksene, princeze ratnice, koja je trebala glumiti i američkoj fantastično-pustolovnoj trilogiji ´Gospodar prstenova´. Peter Jackson ju je pozvao na audiciju za ulogu Galadriel, ali je odbila jer bi njena tadašnja trudnoća usporila produkciju.  Inspiraciju za seriju izvršni producenti su pronašli i u kultnom filmu Stanleyja Kubricka s Kirkom Douglasom u ulozi Spartaka. Premijera treće sezone ove serija očekuje se 25.siječnja ove godine, a necenzuriranu verziju prve sezone gledatelji mogu pratiti na platformi OYO.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861