Rectify obnovljen za treću sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Rectify obnovljen za treću sezonu

Rectify obnovljen za treću sezonu

Ususret finalu druge sezone, američki Sundance obnovio je Rectify, svoju trenutno glavnu seriju, za treću sezonu. Svoju trenutno glavnu i najbolju seriju, ali i jednu od najboljih na televiziji općenito. Deadline.com u svojoj vijesti piše da bi se Rectify nakon 10-epizodne druge sezone mogao vratiti šesto-epizodnom tempu u novoj sezoni, kao što je to bilo u prvoj sezoni, no točan epizoda još nije potvrđen.

Šest je barem duplo manje nego ukupan broj naših obećanja da ćemo napisati recenziju ove serije. Dario kaže da je napola napisana još od lani, ali prokletinja se ne želi sama dovršiti, iz nekog razloga. Prvu sezonu imali smo na drugom mjestu najboljih serija 2013. godine, odmah iza završnice Breaking Bada, a druga sezona podjednako je dobra.

Nije to spektakularna serija, nema ništa pretjerano glamuroznog ni senzacionalnog u njoj. Prilično mirna i spora priča o čovjeku optuženom za silovanje, koji je nakon 20 godina pušten na slobodu te ima poteškoća sa uklapanjem u zatucanu sredinu koja ga još uvijek smatra nedvosmisleno krivim — iako pravu istinu još uvijek ne znamo (niti je naročito bitna).

Autor je Ray McKinnon, kojeg ste možda vidjeli u prvoj sezoni Deadwooda kao svećenika Smitha ili u Sons of Anarchy kao tužitelja koji kruži oko naslovnog kluba serije, dok je Aden Young odličan u glavnoj ulozi. Finale druge sezone je na rasporedu prekosutra.

9 komentara
 • Fantastična serija!

  Ova zadnja epizoda me bez riješi ostavila. Doduše to se nekako desi skoro svakom epizodom.

  Pored toga, Tawney je odličan lik.. Od početka mi je to bila, ali sada sve ovo u druoj sezoni, odnos sa Ted Jr. te Danielom je to samo potvrdio.

  • Da, ona scena s Tedom i Tawney je bila cudesna, osjecao sam se kao da lebdim dok sam je gledao.
   U pocetku ova sezona se nije doimala toliko posebnom kao prosla ali ovih nekoliko zadnjih epizoda su definitivno na tom nivou.

 • Ja sam frapiran kako jedna tako spora serija, bez zapleta, bez neke prave radnje i sl. može biti tako genijalna

   • ma naravno da nije, ali ovo bi po svemu trebala biti užasna naporna i dosadna serija, a nije ni najmanje…
    FIling mi je kao da pijem ishlapljelo pivo, a svejedno mi fantastično

    • Ljudi vole razlicite stvari, ok, nekima ne odgovaraju drametine i vole jednostavniju i direktniju zabavu. Ali i dalje ne vidim po cemu bi to trebala biti uzasna i naporna serija zato sto nema akcije, twistova, galame…

 • izvsna serija. u tako sporom ritmu ima toliko dramaturgije da epizoda prođe u hipu. jedva čekam nastavak

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861