The Strain dobio drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
The Strain dobio drugu sezonu

The Strain dobio drugu sezonu

Nakon što je Sundance danas obnovio Rectify, FX im se pridružuje obnovom svoje nove ovoljetne serije, The Strain. Čelnik mreže, John Landgraf, još je lani kod narudžbe serije rekao da The Strain zamišlja kao seriju od pedesetak epizoda, odnosno tri do pet sezona, pa je ovo korak prema tom obećanju. Vijest se krajem prošlog tjedna počela širiti internetovima, no tek je danas FX službeno objavio obnovu. Nova narudžba podrazumijeva jednak broj epizoda — trinaest — za iduću sezonu.

Guilermo del Toro i Chuck Hogan adaptirali su vlastitu trilogiju romana o vampirskoj pošasti koja stanovnike New Yorka pretvara u krvoločne parazite, a vodstvo serije potom prepustili veteranu Losta, Carltonu Cuseu. Glavnu ulogu epidemiologa koji među prvima istražuje pošast dali su Coreyju Strollu (House of Cards), pritom mu nalijepivši periku jer, realno, tko je vidio da ćelav tip kolje vampire.

Ako ste čitali našu recenziju, već znate da nam se početnih nekoliko epizoda nije naročito svidjelo. Nije stvar samo u očekivanjima — a očekivali smo nešto malo… ozbiljnije — no puno toga ne štima u seriji koja, ako ništa drugo, barem dosta dobro izgleda. No, kažu Ameri, “Your mileage may vary”, pa će se vjerojatno nekima od vas više svidjeti. Na momente može biti zabavno, makar iz onog trashy-blesavog kuta, a zapravo još uvijek pratimo…

Ako vas interesiraju statistike, recimo da je The Strain zasad najgledanija nova serija kabelske televizije ove godine, što je manje-više sve što je FX mogao očekivati od nje. Da osim žanrovskih paralela privuče i one o popularnosti i gledanosti.

5 komentara
    • Ne znam. Mislio sam da će sve biti nekako ozbilnije… Čak i glumačka postava mi se činila da može iznjeti dobru priču.
      A kadli ono hrpa klišeja.
      Nije najgora serija, gledljiva je. I nastavit ću je pratiti, možda čak i kao guilty pleasure.

  • Dosta blijede prve tri epizode, ne baš najbolji odabir glumaca, osim glavnog negativca her Eichorsta koji je odličan. No posljednje epizode su sve bolje i priča postaje sve zanimljivija. Ovo ću nastaviti gledati.

  • odgledana 7 epizoda, jer sam bez obzira na mlake prethodne dala sansu del toro-u….serija konacno pocinje biti dobra :).malo je zalosno da im treba vise od pola sezone za uigravanje, ali docekali smo i to :)..sad pocinjem gledati, a ne odgledavati jer nema nikaj pametnije :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861