NBC otkazao tri serije, naručio njih 11, uključujući još jednu Abramsovu – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC otkazao tri serije, naručio njih 11, uključujući još jednu Abramsovu

NBC otkazao tri serije, naručio njih 11, uključujući još jednu Abramsovu

Nakon što su se riješili četiriju sitcomovaGuys With Kids, 1600 Penn, Whitney i Up All Night — NBC je otkazao još dva. Nove ovogodišnje komedije Go On i The New Normal ipak nisu obnovljene za drugu sezonu, što je barem djelomično iznenađenje jer samo Parks and Recreation sada dobiva punu sezonu od 20-i-nešto epizoda, dok Community dobiva 13.

Go On je sada već treća serija Matthewa Perryja za redom koja ne uspjeva preživjeti prvu sezonu. Studio 60 i Mr. Sunshine su prethodne dvije. Otkazan je i vrlo skupi promašaj zvan Smash, no to je bilo očito još od egzila na termin subotom početkom druge sezone.

NBC je kroz zadnja dva dana naručio čak 11 novih serija. Među dramskim serijama su:

 • Believe: Alfonso Cuaron (Harry Potter i zatočenik Azkabana, Children of Men) piše i režira pilot serije koju producira J.J. Abrams, odnosno njegova kuća Bad Robot. SF-olika drama o djevojci koja posjeduje nekakav dar te bivšem zatvoreniku koji je štiti.
 • Ironside: adaptacija istoimene serije s kraja šezdesetih o brilijantnom detektivu koji je prikovan za invalidska kolica. Blair Underwood je u glavnoj ulozi.
 • Chicago PD: spin-off ovosezonskog Chicago Firea, ovog puta fokusiran na čikašku policiju.
 • The Blacklist: James Spader glumi bjegunca koji postaje FBI-jev agent i dobrovoljno pomaže u hvatanju još većih kriminalnih riba, ali pristaje samo komunicirati sa osebujnom profilerkom.
 • Crisis: Gillian Anderson u glavnoj je ulozi u drami o otmici nekolicine djece iz elitne washingtonske škole i kasnijim političkim odjecima.
 • The Night Shift: medicinska drama o liječnicima koji odrađuju noćnu smjenu u bolnici u San Antoniu.

Plus, komedije:

 • About a Boy: Jason Katims — autor i showrunner dragih nam Friday Night Lightsa i Parenthooda, potpisje seriju čiji pilot režira Jon Faverau (Iron Man). Adaptacija istoimenog romana i filma o nezrelom muškarcu čiji se život mijenja kada upoznaje samohranu majku i njenog 11-godišnjeg sina.
 • Unbeatable: serija autora Scrubsa i Cougar Towna, Billa Lawrencea, o samopouzdanom tipu koji postaje cimer sa nešto manje samopouzdanim tipom.
 • The Family Guide: Jason Baetman (Arrested Development) kao izvršni producent i narator komedije ispričane u flashbackovima, o 11-godišnjem dječaku koji se prisjeća čudnih običaja svoje obitelji nakon razvoda roditelja. David Schwimmer je režirao pilot.
 • Sean Saves the World: Sean Hayes je izvršni producent i glavni glumac komedije kao gay otac razveden od nasilne majke, koji dobiva puno skrbništvo nad 14-godišnjom kćeri.
 • Welcome to the Family: komedija o tinejdžerskoj djevojci koja roditeljima iznenada obznanjuje da je trudna. Hillarity ensues.

Mreža je već ranije naručila Crossbones, povijesnu sa Johnom Malkovichem u glavnoj ulozi; Draculu, seriju autora HBO-ovog Carnivàlea; te naravno, povrantički sitcom Michaela J. Foxa jednostavno nazvan The Michael J Fox Show, u kojeg polažu velike nade.

Cirkus u kojem se NBC nalazi dobro oslikava činjenica da su Parks and Recreation te Community njihove jedine dvije obnovljene humoristične serije. Bob Greenblat, čelnik mreže, nakon jesenskog uspjeha kada su bili na vrhu gledanosti izjavio je da se žele distancirati od kultnih i kritički hvaljenih, ali slabo gledanih nišnih serija poput Communityja, te se okrenuti programu pogodnijem široj publici. Epilog: nijedna njihova nova komedija nije obnovljena.

Hannibal ostaje jedina NBC-jeva serija — te uopće na broadcast mrežama — koja nije obnovljena, ni otkazana. Kako je do kraja sezone ostalo još šest epizoda, NBC vrlo vjerojatno neće donijeti odluku u narednim danima.

NBC svoj raspored za iduću sezonu predstavlja u ponedjeljak, 13. svibnja, a najvjerojatnije će biti poznat već u nedjelju navečer.

Hannibal ostaje jedina NBC-jeva serija — te uopće na broadcast mrežama — koja nije obnovljena, ni otkazana. Kako je do kraja sezone ostalo još šest epizoda, NBC vrlo vjerojatno neće donijeti odluku u narednim danima.

Komentari (1)
 • Iskreno vjerujem u Crossbones a The Blacklist mi zvuči zanimljivo više zbog redaatelja Carnahana nego zbog Spadera a što se tiče Hannibala,zaista mi odugovlačenje smrdi na otkazivanje…jbga…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861