Mentalist – treća sezona na RTL-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Mentalist – treća sezona na RTL-u

Mentalist – treća sezona na RTL-u

Putem press izvješća s RTL Televizije:

MENTALIST – nove epizode na RTL Televiziji!

Zagreb, 7. rujna 2011. – Zlatnim globusom nagrađeni glumac Simon Baker glumi Patricka Janea, nezavisnog savjetnika kalifornijskog istražnog ureda (CBI), koji drži nevjerojatan rekord u otkrivanju zločina svojim razvijenim vještinama primjećivanja, zaključivanja i umne manipulacije.

U najnovijim premijernim epizodama 2. sezone, koju trenutno pratimo od ponedjeljka do četvrtka od 20.55 sati, te nakon koje 13. rujna gledamo i 3. sezonu ove popularne serije, Patrick Jane i dalje pokušava uloviti Reda Johna koji je smaknuo njegovu ženu i dijete jer mu se Jane ismijavao preko televizijskog showa. Jane je i dalje briljantan u odgonetanju zločina, ali i jednako arogantan te često netaktičan i hladan u ponašanju i odnosima prema kolegama. Iako je uspio razviti prisan prijateljski odnos s Lisbon, Janeova mračna strana često izlazi na vidjelo, a pri imenu Reda Johna, Jane se pretvara u očajnika koji je spremna žrtvovat sve i svakoga kako bi se osvetio monstrumu koji mu je oduzeo obitelj. Agentica Teresa Lisbon (Robin Tunney) i dalje predvodi tim koji još čine Kimball Cho (Tim Kang), Wayne Rigsby (Owain Yeoman) i Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Osim uhodanog tima istražitelja, u 2. sezoni upoznajemo Leslie Hope kao Kristinu Frye, koja završava u rukama Reda Johna, a njen slučaj se rasvjetljava u 3. sezoni. Tada  upoznajemo  Pruitta Taylora Vincea kao specijalnog agenta J.J. LaRochea – šefa unutarnjih poslova kalifornijskog istražnog ureda (CBI), koji Lisbon smjenjuje s čela vođe tima, Michaela Gastona kao Galea Bertrama, direktora CBI-a, Davida Warshofskog kao Donnyja Culpeppera, kojeg smo imali prilike upoznati u 2. sezoni.  Culpepper će se pomiriti s Janeom, on  će od njega tražiti uslugu. Upoznajemo i Terryja Kinneya kao specijalnog agenta Sama Boscoa. U ulogama koje smo mogli ranije upoznati pojavljuju se Aunjanue Ellis kao Madeleine Hightower, Gregory Itzin kao Virgil Minelli, Currie Graham kao Walter Mashburn, JoNell Kennedy kao Marcia Wallace te Eric Winter kao Craig O’Laughlin. Autori i  izvršni producent serije je Bruno Heller (“Rim”), a seriju je producirao veliki Warner Bros. Televison studio.

U Velikoj Britaniji  prvu epizodu 3. sezone pogledalo je 2,18 milijuna ljudi, dok je u prosjeku seriju gledalo 2,08 milijuna gledatelja. U Americi premijeru 1. epizode 3. sezone, prikazane 22. rujna prošle godine, pogledalo je 15.5 milijuna gledatelja pa je tim rezultatom “Mentalist” postao najgledaniji program te večeri  i polučio rast od 5% u ciljnoj skupini 18 do 34,  te u ciljnoj skupini muškaraca od 18 do 34 rast od 19% i time privukao 414.000 gledatelja više s obzirom na prošlu sezonu. Popularnosti i gledanosti serije svjedoči priopćenje TV kuće CBS na kojoj je 4. sezona „Mentalista“ najavljena za 22. rujna 2011.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861