Gledanost za petak i nedjelju: Loše vijesti za sve što nije Breaking Bad – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost za petak i nedjelju: Loše vijesti za sve što nije Breaking Bad

Gledanost za petak i nedjelju: Loše vijesti za sve što nije Breaking Bad

Ne znamo jeste li primjetili, ali završila je jedna vrlo nam draga serija. Čak ju je puno ljudi gledalo — ne, još više nego ste pomislili — ali ovo nije vijest o toj seriji. Na zaboravljenoj nam broadcast televiziji, prošla su zadnja dva dana premijernog tjedna i… ružno je. Dosta ružno. Preskačemo detaljnije tablice, službene Nielsenove finalne podatke naći ćete na TVbytheNumbersima za petak i nedjelju, a mi ćemo brzo prokomentirati stanje.

Krenimo s podacima za petak. Premijere sezona imali su CBS-ovci: Blue Bloods, Hawaii Five-0 i Undercover Boss. Svi gotovo izjednačeni, s ratingom između 1.6 i 1.7. Interesantno je primjetiti da je Hawaii Five-0, koji je debitirao u ovoj večeri nakon selidbe s ponedjeljka, imao nižu gledanost u 18-49 demografiji (naravno), ali višu u ukupnom zbiru (!). ABC ove večeri šiba svoje dvije neugledne komedije — Last Man Standing i The Neighbors — koje su u drugom tjednu emitiranja pale na 1.2, odnosno 1.0. No, barem im je Shark Tank bio najgledaniji program večeri (u ključnoj demografiji, naravno).

Prošla nedjelja bila je televizijski događaj praktički bez presedana. Ne samo da je završio Breaking Bad, već su na Showtimeu krenuli Homeland i novi Masters of Sex, na HBO-u je išao Boardwalk Empire te premijera komedije Hello Ladies, a na broadcast mrežama krenuli su The Good Wife, Once Upon a Time, Bob’s Burgers… Oh, da, i neki dečki su igrali onaj popularni sport, američki nogomet, koji je prošle sezone bio najgledaniji program televizije. Vjerojatno se ubijalo za daljinske upravljače.

No, kako je sve to završilo? Homeland je imao najgledaniji sezonski debi, iako se nije radilo o najgledanijoj epizodi čitave serije — no ove sezone krenuo je bez pomoći jačeg Dextera. Masters of Sex se izjednačio s Homelandom kao drugi najgledaniji debi neke njihove serije. Oba kaskaju za dramom Ray Donovan, čiji je ovoljetni start potpomognuo Dexter. A broadcast mreže?

Once Upon a Time pao je s lanjskog 3.9 ratinga na 2.6. Revenge se spustio s 3.2 na 2.4 — što je čak solidno. Progutao bi to ABC u kontekstu lude večeri i stalno opadajuće gledanosti broadcast mreža, ali u finalnom satu potpuno im je propao Betrayal (1.5). Iako, drugo nije bilo ni za očekivati. Problema nije lišen ni CBS, pa je tako The Good Wife pala na tužni rating od 1.5, a The Mentalist je bio za trunku bolji u satu nakon (1.6).

3 komentara
  • The Mentalist i The Good Wife su i prošle godine imali ovakvu gledanost.Treba gledati u kontekstu nedjelje tj. prenosa američkog nogometa na NBC.

    • The Mentalist i The Good Wife su i prošle godine išli i u kontekstu prijenosa američkog nogometa. I išli su i po pomjerenom rasporedu zbog popodnevnih utakmica.

      Njihove brojke jesu specifične, ali u usporedbi s lanjskim brojkama ta specifičnost ne igra nikakvu ulogu jer je konstanta već tri godine, otkako je tako uređen CBS-ov raspored na snazi.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861