Once Upon a Time otkazan – serijala.com
Trenutno čitaš
Once Upon a Time otkazan

Once Upon a Time otkazan

Kada je prije sedam godina započeo, Once Upon a Time je na ABC-u imao velike ambicije i dva velika autora iz netom završenog Losta iza kamere. Edward Kitsis i Adam Horowitz su pred sebe stavili zadatak da iskopaju sve bajke ovog svijeta, od Pepeljuge, Snjeguljice i Crvenkapice do Ljepotice i zvijeri te ih izmiješaju u jedinstvenu, homogenu i zanimljivu priču.

Serija koja se isprva bavila bajkama zapadnjačke kulture, folklora i starih priča iz usmenih predaja je tijekom sezona proširivala univerzum na grčke i nordijske mitove, Aladina, Nigdjezemsku, Oz pa čak i na Frankensteinovo čudovište te gotski svijet Dr. Jekylla i Mr. Hydea. Bilo je to nezaboravno putovanje od Raja do Pakla, uz mnoštvo uspona i padova, novih kletvi, začaranih šuma i svjetova bez magije, razdvojenosti između Dobra i Zla, sve do kraja šeste sezone kad su Kitsis i Horowitz završili željenu priču i dali joj sretan završetak.

No, pojavila se i sedma sezona, reboot čitave franšize koja možda čak i nije bila toliko loša, ali u cjelini manjkava i nepotrebna. Većina glumaca je napustila seriju, a oni koji su ostali su dobili nove uloge potpuno različite od onih u kojima su ranijih sezona zablistali. Priča je jednom uspješno došla do svog prirodnog i planiranog kraja, a ostatak sedme sezone će svoju radnju dovesti do kraja tek u svibnju.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861