House završava ove sezone, nakon osam godina emitiranja – serijala.com
Trenutno čitaš
House završava ove sezone, nakon osam godina emitiranja

House završava ove sezone, nakon osam godina emitiranja

Nije lupus, ali House ove godine završava nakon osam sezona emitiranja. Potvrdili su to danas, 8. veljače po američkom vremenu, u zajedničkom press izvješću producenti serije te čelnici mreže Fox, gdje se serija emitira. Ako ne dođe do nepredviđene promjene rasporeda, 21. svibnja emitirat će se 177. i posljednja epizoda serije.

Radi se o odluci producenata, a ne “pravom” otkazivanju serije. Ipak, da je Fox želio novu sezonu, dobio bi je. House će u svibnju “odšepati” s programa – serija je na vrhuncu popularnosti privlačila 15-20 milijuna gledatelja, no ove sezone gleda je između 6 i 8 milijuna. Autori odluku nisu željeli odgađati do zadnjeg trenutka, kako bi mogli smisleno i pod vlastiitim uvjetima završiti seriju.

Serija nije odmah bila hit. Startala je relativno slabo u prvom dijelu prve sezone 2004. godine, da bi u nastavku procvjetao, potpomognut Američkim idolom, gigantom u naponu snage. U narednim godinama House je bio jedna od najgledanijih serija američke televizije, iako mu je popularnost posljednje dvije godine ozbiljno izblijedjela.

Bit će ovo posljednja prilika da Hugh Laurie pokupi Emmy. Dosad je prikupio šest nominacija, od čega pet uzastopnih, no velike su šanse da nagradu nikad neće dobiti – tim više što je najavio povlačenje po završetku Housea. Imao je tu nesreću da bude nominiran kad i James Spader, kojeg je politički liberalna Akademija obožavala zbog njegove uloge, te veličanstveni Bryan Cranston, koji je ipak nedodirljiv u Breaking Badu. Ako ćemo biti potpuno realni i iskreni – iako generalno govoreći svakako zaslužuje barem jedan kipić, ove godine teško će i do nominacije, kraj Cranstona, Jona Hamma, Stevea Buscemija i nadolazećeg Dustina Hoffmana. Šteta.

8 komentara
 • Well fox je htio novu sezonu, pitanje je po kojoj cijeni.

  Anyhow Hugh će meni ionako bit poznatiji iz Black Addera, hebeš ulogu Housea :p
  Što se tiče Housea, teško je bit iole originalan nakon toliko epizoda, u 6. ili 7. sezoni su vjerojatno trebali završit seriju i to je to.

 • meni je house bila jedna od najdražih serija,čak mi se i 7 sezona baš sviđala,ali ovo šta su napravili sa 8 sezonom očaj svih očaja

 • Neznam, moram priznat da nisam pogledao zadnjih par epizoda 8.sezone (neka se malo “nakupi”), ali meni je čak 8. zasad bila sasvim solidna, bolja od većeg dijela 7.sezone, a da ne spominjem 6. sezonu u kojoj je bilo najmanje svjetlih točaka.

  Dobra odluka je donešena, za seriju bi najvjerovatnije bilo i bolje da je imala recimo 5-6 sezona, ali neka, još malo ću uživati gledajući sjajnog Laurija ;-)

 • meni je ova 8 sezone cak i bolje od predhodne dvije, ali nema veze isto je red da se serija zavrsi i drago mi je da su unaprijed najavili kraj tako da se moze isplanirat finale serije

  R.I.P.

 • Hvala Bogu, već su ispucali sve bolesti i počeli se ponavljati, a sarkoidoza je postala sveprisutna.. Serija je dobra, ali ne treba ići na kvantitetu nauštrb kvalitete…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861