FOX otkrio kad završavaju House, Fringe, New Girl i ostale serije – serijala.com
Trenutno čitaš
FOX otkrio kad završavaju House, Fringe, New Girl i ostale serije

FOX otkrio kad završavaju House, Fringe, New Girl i ostale serije

Nakon CW-ja i ABC-ja, još je jedna američka nacionalna mreža (iz tzv. velike petorke) objavila datume finala sezona svojih serija.

Dr. Gregory House svoju će posljednju liječničku misteriju razriješiti u ponedjeljak, 21. svibnja. House će završiti dvosatnim eventom, počevši s jednosatnom retrospektivom iza koje slijedi originalna epizoda i konačno finale. Datum završetka dugo prikazivane drame otkriven je prije nekoliko sati, kao dio cjelokupnog FOX-ovog rasporeda finala.

Krenimo redom. Prva serija s kojom ćemo se oprostiti u ovoj sezoni bit će Raising Hope, a posljednja epizoda druge sezone na rasporedu je 17. travnja.

Drugog utorka u svibnju (točnije 8. svibnja) posljednju epizode sezone emitirat će novi sitcom New Girl sa simpatičnom Zooey Deschanel u glavnoj ulozi. Ako ste upravo u potrazi za jednom takvom serijom, škicnite ovu – izašlo je sedamnaest epizoda i još uvijek ih stignete catchupati.

U petak, 11. svibnja očekuje nas finale dviju serija. Spin-off Bonesa, The Finder – koji je trenutačno na pauzi do 6. travnja, finale sezone doživjet će prije finala Fringea, jedne od nama najdražih serija, za koju još očekujemo vijest o obnovi za petu i posljednju sezonu.

Animirani sitcom American Dad svoju sedmu sezonu završava 13. svibnja. Idućeg dana pozdravit ćemo se s Bones koji su također na pauzi, i to do 2. travnja, a vraćaju se u novom terminu – ponedjeljkom. FOX je schedulirao 13 epizoda, a kad će se točno emitirati preostale četiri, tek ćemo saznati.

FOX-ov Animation Domination, nedjeljni blok animiranih serija, 20. svibnja donosi finala The Cleveland Showa, The Simpsonsa, Bob’s Burgersa i Family Guya.

Predfinalna emisija American Idola 22. svibnja bit će uvod u finale sezone Gleeja. Novi Američki idol bit će objavljen na samom kraju dvosatnog finala, koje je na rasporedu 23. svibnja.

Napomena: Datumi finala prve sezone serije Touch, kao i datumi finala sezona (ili serije) Breaking In i I Hate My Teenage Daughter bit će objavljeni naknadno.

9 komentara
 • a kaj vi mislite da fringe stvarno ima šanse za posljednu sezonu?

  nadam se da ste u pravu…

  • Nekakve pretpostavke su kako će se ići na varijantu s skraćenom 5. sezonom radi čuvenog syndicationa.

   Nadajmo se kako i u FOX-u tako razmišljaju.

  • Šansu su se povećale nakon kaj je FOX ukinuo Terra Novu (koja je žderala ogroman novac, a gledanost baš i nije bila nešto), najavio da House sigurno završava (isto ne previše jeftina serija iako kvalitetna), a The Finder je pomaknut u petak tzv. death slot (iliti termin smrti) kaj vjerojatno znači da The Finder neće preživjeti dugo budući da kao nova serija bi trebao biti emitiran tijekom tjedna da privuče publiku tj. da ljudi uopće čuju neš o istoj pa da joj daju šansu. Fringe je na petak pomaknut nakon kaj se emitirao već par godina i nakon kaj je skupil odanu bazu fanova i unatoč niskoj gledanosti petkom ona je konstantna. A ne treba zaboraviti da ako snime još jednu skraćenu sezonu FOX će biti u mogućnosti prodavati prava na taj famozni syndication. My guess, čekaju da vide kak bu prošao The Touch (koji je ZF-ističan) i eventualno da Warner Brothers smanje naknadu za korištenje studija…
   Al mislim da su šanse da Fringe sigurno dobije skraćeno sezonu 60:40, al velim, bumo videli…

   • Bojim se da je to malo (malo puno) wishful thinking… Realniji omjer je otprilike obrnut…

    Što znači “konstantna gledanost” kad je konstantno niska? A House, Terra Nova i The Finder ne utječu previše na Fringe, jer polovičnu sezonu bez većih problema mogu ugurati bez obzira koliko toga imali na lageru.

    • Pa brijem da im je lakše da ostave “zlo” s kojim znaju na čemu su i s kojim znaju kolika će im biti gledanost petkom (skoro pa u promil) nego da prije reda ukinu seriju koja će već sa skraćenom sezonom ići u syndication sljedeće godine i za koju su već toliko puta šefovi FOX-a ponovili da im je slabost… Ono nebum se sad previše zavaravao, isto to bi vjerojatno rekli i za gro drugih serija koje im nose lovu, a osobno ih ne mogu vidjeti, ali ako ništa druga će im 5. sezona omogućiti da pokupe finu svoticu od prodaje prava na emitiranje pa im je u interesu da se snimi…

 • Ne znam meni je stvarno fringe bila nekad ali stvarno jedna od najdražih serija ali ove godine kao i prošle pola nisam gledo,,,al bi volio da ono svim ljudima koju su je nastavili gledat i vole i dalje da ta posljednja sezona ja mislim da bi ti bila i više nego pošeteno i ja mislim da će fox to učinit :D

 • Nije me previše briga hoće li Fringe biti obnovljen ili ne, ali ako ga odluče otkazati bilo bi uredu da ga otkažu odmah kako bi imali normalan završetak.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861