HBO obnovio The Leftovers za drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO obnovio The Leftovers za drugu sezonu

HBO obnovio The Leftovers za drugu sezonu

Relativno kasno za njihove standarde, HBO je obnovio svoju debitantsku dramu The Leftovers za drugu sezonu. “Tek” nakon sedam emitiranih epizoda od deset naručenih — HBO je obično takve stvari rješavao nakon dvije epizode. Iščitavajte iz toga što god želite, iako mnogo svrhe u traženju razloga i nema.

Damon Lindelof je uz asistenciju Toma Perrotte adaptirao istoimeni Perrottin roman koji prati zbivanja tri godine nakon što je dio svjetske populacije nestao s lica Zemlje. Nestanak je bio centralna tema Lindelofove druge kontroverzne serije, Lost, no ovog puta dio o misteriji potpuno izostaje i nije tema priče. Očekujete li ikakva razrješenja i odgovore na pitanja “kuda”, “zašto” i “kako”, vjerojatno gledate pogrešnu seriju…

Alan Sepinwall je zgodno primjetio da je serija HBO-ov dramski ekvivalent dramediji Girls, gledajući reakcije publike. Obje serije generiraju poprilično polarizirajuće reakcije; pozitivne ili negativne, uz vrlo malo sredine. Što je uvijek zanimljivo, tako dugo dok je malo dublje od “e jebeno je” ili “dosadno sranje” komentara.

Mi smo na onoj pozitivnoj strani spektra, neki od nas više, neki samo trunku manje, ali bez problema ćemo se složiti da je Leftovers fascinantna, emocionalna i često vrlo tmurna, odlična serija. Treća i šesta epizoda bile su poseban hajlajt, definitivno idu među šaku najboljih, nama najdražih epizoda televizije ove godine.

https://www.youtube.com/watch?v=ct3G_W5jnBI

12 komentara
 • Konačno! Uz bok True Detectivu što se tiče novih ovogodišnjih serija. Sve ono što ne valja s The Strainom, ovdje je pogođeno u milimetar, od castinga, karakterizacije likova, atmosfere, kemije. A 3. epizoda je nešto najbolje u zadnjih par godina.

  • Vrijedi li pogledati ovu seriju? Dosta se dvoumim jer nakon samo solidnih metacritic-ovih 65 i IMdb-ovih (hahaha) 7,3 više mi vuče da negledam Leftoverse. A onda dođe serijalinih 80. Vidim da je dosta uspoređuju sa Rectifyem a volim Rectify i sviđa mi se taj tip serije.

   • IMDb je beskoristan kad je televizija u pitanju. Ali onaj TV.com je jos gori. Ma, u biti, svi ti servisi gdje se uzimaju glasovi korisnika.

    Procitaj par recenzija, zakljuci sam je li za tebe. Ne mozes seriju (film, album itd) destilirati na dvije brojke.

    • Znam da je IMdb beskoristan u vezi toga, postoje korisnici kojim se sviđa serija (daju ocjenu 10) i oni kojim se ne sviđa (daju 1). Mislim da je to dokazano već u dosta slučaja.

     Zato najbolje pročitati vašu recenziju :D
     (Čekam za Outlendera a za Knick znam da valja)

     Što se tiče Leftoversa sinoć sam pogledo 3 epizode i sviđa mi se. Pogotovo ona 3. koju svi hvale a i zasluženo.

   • Nesto najgore i najgluplje sto postoji, los kasting,
    ili ako si tmuran kao ovaj Robisierra onda ti je verovatno super.

    Dejmon Lindelof ce odvesti gledaoce u flesbek pušenja i u flešforvard pušenja.

    Ubacice jos par jelena koji ulae u kuhinju i razbijaju sve!
    Ubacice par kerova koji pojedu pola grada i pojedu njemu kuhinju i frizider.

    Jos par epizoda… i ovom ce se prividjati dzinovski jelen u obliku njegove zene!

    Isto kao da gledas hanibala!

    Dejmon je pukao, iako imao sve vrste droge na raspologanju.

  • Ok…sjajna serija ali baš da je u rangu True detectiv malo mi je presmijeno reći….ja ću reći da je negdje na pola puta između Lucka i njega.Što je,moraš priznati,sjajan kompliment.

   • A dobro, presmijeno možda, s aspekta što je TD antologija, a The Leftovers je još dobrano u prvoj sezoni. Usporedbe su u startu prilično nezahvalne, pogotovo jer su obje serije na samom startu, bit će zanimljivo pratiti kamo će ih autori kreativno odnijeti.

    Komentar je više bio izraz subjektivnog dojma, u koji je uključeno nestrpljivo iščekivanje svake nove epizode (čak ni Rectify nisam tako iščekivao) i totalnog razočaranja Del Torom.

 • Sjajna vijest…radujem se svakoj novoj epizodi….ali 6 epizoda i ona epizoda (nisam siguran koja) u kojoj je bilo ono “kamenovanje” bile su genijalne….

 • Toliko ste ju nahvalili da ne mogu dočekati da sezona bude gotova da ju mogu pogledati u miru.

 • True Detective I Fargo su odlicni ali bome i postava U The Leftovers nema toliko jakih glumaca..al neusporediva sa icim od ovih top serija po meni najbolja ove godine,dobro zapetljano kad mislite da krecu klisei….ispadne nesto deseto skroz.nijedan lik nije ono sto se cini na prvu..ja cekam season 02

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861