HBO je obnovio My Brilliant Friend, a Luther se vraća na Novu godinu – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO je obnovio My Brilliant Friend, a Luther se vraća na Novu godinu

HBO je obnovio My Brilliant Friend, a Luther se vraća na Novu godinu

Pred finale prve sezone svoje fantastične serije, My Brilliant Friend, HBO i RAI su zajedničkim snagama objavili da je serija zaradila obnovu za drugu sezonu.

Domaći HBO kaže: “Serija je inspirirana istoimenim romanom poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante “Genijalna prijateljica” (My Brilliant Friend), a priča koja je opčinila čitatelje diljem svijeta prati Elenu Greco i najvažniju prijateljicu u njenom životu, Lilu. Kada Lila naizgled nestane bez traga, Elena, sada već žena u poznim godinama koja živi u kući punoj knjiga, pali računalo i počinje pisati o njihovom prijateljstvu. Upoznala je Lilu tijekom prve godine osnovne škole, 1950. godine.

Priča prati više od 60 godina njihovih života, u opasnom i fascinantnom Napulju. Elena pokušava opisati misteriju Lile, njene genijalne prijateljice, koja je na neki način istovremeno njena najbolja prijateljica i najgora neprijateljica.”

Serija je nastala kao koprodukcija HBO-a, RAI FICTION-a i TIMVISION-a. Saverio Costanzo je redatelj svih osam epizoda, dok priču i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo.

Druga sezona pratit će događaje iz druge knjige u serijalu, “Priča o novom prezimenu”.

BBC je pak napokon najavio petu sezonu Luthera koja će svoju premijeru imati na samu Novu godinu, 1. siječnja, u 21:00. Druga, treća i četvrta epizoda emitirat će se zaredom, u tri naredna dana na BBC-u.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861