Elementary: američki Sherlock uskoro na RTL Televiziji – serijala.com
Trenutno čitaš
Elementary: američki Sherlock uskoro na RTL Televiziji

Elementary: američki Sherlock uskoro na RTL Televiziji

Domaći RTL pohvalio se otkupom prošlojesenske američke adaptacije lika i djela Sherlocka Holmesa. Datumi se zasad ne spominju, već RTL samo najavljuje da ćemo ga moći gledati jesenas. Elementary je CBS-ov modernizirani pogled na slavnog detektiva, a na RTL-u će praviti društvo nizu drugih proceduralnih kriminalističkih serija, koji su najčešća meta njihovog stranog serijskog šopinga. Čini se da originalni naslov neće mijenjati.

Nepošteno uspoređivan sa BBC-jevim britanskim Sherlockom — doduše, definitivno superiornijim — Elementary nema previše veze sa vrlo popularnim Moffatovim uratkom. Iako je CBS od BBC-a prvotno htio pribaviti prava na njihovu verziju, na kraju su krenuli sa vlastitom adaptacijom likova koji su ionako u javnom vlasništvu te bezbroj puta adaptirani. Uostalom, Robert Downey Jr. na filmu je nosio kaput Sherlocka Holmesa prije Benedicta Cumberbatcha na televiziji.

Johnny Lee Miller u glavnoj je ulozi kao Sherlock Holmes, sada preseljen u New York, konzultant lokalne policijske jedinice i bivši ovisnik. Njegova dobro poznata desna ruka je Watson, ali ovog puta Dr. Joan Watson — žena. Glumi je Lucy Liu. Serija je nakon debitantske sezone od 24 epizode obnovljena i za drugu, a mi smo je recenzirali nakon rujanske premijere. Nismo imali previše toplih riječi za nju, no određen broj kritičara tvrdi da se u narednim epizodama Elementary poboljšao, što ćete moći provjeriti ove jeseni na RTL-u.

http://www.youtube.com/watch?v=6YvuZ4Msh50

7 komentara
 • će praviti društvo nizu drugih proceduralnih kriminalističkih serija, koji su najčešća meta njihovog stranog serijskog šopinga

  Najbolja i najtočnija stvar koju sam danas pročitao na internetu. No do sada već i vrapci na grani znaju da tko želi gledati serije koje drže određeni nivo kvalitete, ipak treba okrenuti na HRT.

  • Pa čak je i Doma dosta dobra (barem što se večernjeg termina tiče). Sad prikazuju Shameless, Big C i Friends, nedavno su prikazivali i Community, a od petka opet počinju prikazivati 30 Rock.

  • Šteta šta u tom društvu CBS serija koje vrte nisu uzeli i The Good Wife nego se jadna vajfica kilavi na HRT-u već tri godine. Mislim da nisu još prikazali ni drugu sezonu. Morons.

 • Serija je preloša..
  Sherlock Holmes mi je najbolji fiktivni lik, pregledao sam sve verzije i pročitao sve knjige.
  Ovo nije gledljivo nikako. Prekinuo sam epizodu na pola, a skoro nikad to ne radim.
  Pokvarila su ime Sherlocka Holmesa, i pokvarili su i BBC-evu verziju…
  Uglavnom, preloša kopija..

 • prestroge kritike za elementary. definitivno nije za usporedbu sa britanskim sherlockom ali ima simatičnosti u likovima, ni jedan mi nije odbojan što je rijetkost hehe, istina da sam tek na drugoj epizodi možda tako i ostane. na trenutke i duhovita, pričice očekivane… sve u svemu, sasvim ugodna razonoda bez nekih velikih očekivanja. ima puno gorih kriminalističkih serija koje kupe dobre kritike iz tko zna kojih razloga, ova to ne zaslužuje.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861