David E. Kelley radi pilot za NBC – serijala.com
Trenutno čitaš
David E. Kelley radi pilot za NBC

David E. Kelley radi pilot za NBC

Prošla televizijska sezona bila je prva sezona bez serije Davida E. Kelleyja na programu, još tamo od sredine devedesetih. Kelley je između ostalog autor serija poput Chicago Hopea, Ally McBeal, The Pracitice i Boston Legal – izuzevši Chicago Hope, sve redom pravničke serije.

Ništa službeno, ali velik broj sajtova prenosi vijest da (i ove godine) Kelley radi pilot za NBC. Naravno, dramu pravničke tematike. Nažalost, trenutno ništa drugo nije poznato u vezi pilota. Lani je NBC odustao od Kelleyjevog pilota nazvanog Legally Mad, a eto, zato je uzeo sto i jednu medicinsku dramu.

NBC se očito trudi renovirati svoj program za sljedeću sezonu, obzirom da je ove godine katastrofalno podbacio. Čast 30 Rocku i The Officeu, no NBC trenutno nema nijedan hit, a mreža daje nove sezone više nego prosječnim serijama. Spominjala se brojka od čak 10 drama i 8 polusatnih komedija, gotovo duplo više nego lani.

Od poznatih naslova tu su remake britanskog policijskog procedurala Prime Suspect i stare detektivske drame iz 70-ih, The Rockford Files. Spominje se i nekoliko velikih televizijskih imena. Tu su Jerry Bruckheimer, koji je između ostalog radio za CBS na sva tri CSI-a, a filmska biografija mu je još duža (Top Gun, Con Air, Armageddon, Nestali u 60 sekundi, Pirati s Kariba) i J.J. Abrams, koji je nedavno režirao novi Star Trek te treći nastavak Nemoguće misije, a trenutno radi na Foxovom Fringeu.

Već prije NBC je naručio pilote Rex Is Not Your Lawyer, sa bivšim Doktorom, Davidom Tennantom u glavnoj ulozi, te Undercovers J.J.-a Abramsa. Rex bi trebala biti humoristično-dramsko-pravnička serija. Osim što će biti izvršni producent, Abrams bi trebao sam režirati pilot Undercoversa, koji se opisuje kao špijunska drama – miks Mr. & Mrs. Smith i The Bourne Identity filmova. Bruckheimerov pilot nazvan je The Chase, radi se o kriminalističkoj drami.

Sve u svemu, NBC ima nekoliko zanimljivih potencijalnih serija za sezonu 2010/11.

Nadopuna 20:10:

Kad smo već kod NBC-jevog programa, THR Feed prenosi komentare predsjednika NBC Universala, Jeffa Gaspina, da će Jay Leno definitivno izgubiti svoj primetime termin u 22  sata, počevši od 12. veljače. Osim toga, najavio je novi spinoff Law & Ordera, o kojem se već prije nagađalo. Radi se o neimenovanom projektu sa radnjom smještenom u Los Angelesu. To je već sedmi spinoff (u ovom ili onom obliku) procedurala koji je nedavno dobio 21. sezonu.

4 komentara
  • Dada, i ja :) The Practice sam obozavao, moram to jednom pogledati sve ponovo. Boston Legal mi je isto bio odlican.
    Imao je hrpu mana, ali svejedno mi je to bila jedna od najdrazih serija.

  • Dzaba NBC-u i 18 novih serija,ja ovde nevidim ništa zanimljivo,sve do sad viđeno 10000 puta… Ako hoće da se izvuku iz govana u kojima se trenutno nalaze,moraju da budu mnogo orginalniji…

  • A gle, ovo je sve na principu zanra, drugo ne znas.
    Meni recimo ovo sa Tennantom djeluje interesantno, a Kelley i Abrams su mi dovoljni da me barem zainteresiraju.
    A sto ce od toga biti, vidjet cemo :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861