Castle: 2×07 Famous Last Words – serijala.com
Trenutno čitaš
Castle: 2×07 Famous Last Words

Castle: 2×07 Famous Last Words

Mlada rock zvijezda u usponu, Hayley Blue pronađena je mrtva. Popis potencijalnih osumnjičenika je širok, od opsjednutog obožavatelja,  sadašnjih producenata, bivšeg agenta, gitariste iz bivšeg benda pa sve do njezine sestre Sky. Svi oni iz nekog svojeg razloga imaju dobar motiv za ubojstvo lijepe i talentirane Hayley. Uz veliku pomoć Alexix (Rickova kćer) Beckett i Castle riješiti će i ovaj slučaj, no  epizoda Famous Last Words nije uobičajena epizoda Castela u kojoj prevladavaju vrckasti dijalozi i pumpanje “hoćemo-nećemo” odnosa između Kate i Ricka.

Scenaristi su si ovoga puta zaista dali truda i osmislili kompleksnu  “priču”, koja nas vodi kroz svijet rocka, droge, seksualnog zlostavljanja u “obitelji”, stavljajući ubojicu u kadar od samog početka a opet prikrivajući ga od naše pozornosti. Sam uvod u epizodu u kojoj Castle svira virtualnu gitaru u igri Guitar Hero uz ritmove Billyja Idola “Dancing With Myself” totalno je Castleovski. Duhovit i simboličan.  Cate, Rick i ostatak tima cijelo vrijeme (po prvi put u serijalu) slijede krivi trag, time će se  Alexisina pomoć u razotkrivanju ubojice, kao vrsnog poznavatelja opusa i  velikog fana  bivše Hayleyene grupe “Blue Pill ” pokazati presudnom.

Ideja sa razotkrivanjem zločina kroz tekstove Hayleyinih pjesama izvrsna je, a po prvi put se na malim ekranima kao velika pomoć u rješavanju slučaja pojavljuje mp3 player. Interakcija između oca i kćeri je izvrsna, a vrhunac doseže u sceni u kojoj Alex (otvoreno pred svima u uredu) izjavi kako je ocu svojevremeno morala blokirati “neke” stranice na Internetu. Scenaristi tako na vrlo lukav način uvode Alex u Katin svijet u kojem ona počinje doživljavati Ricka kao oca i muškarca. Što naravno dodatno “kontaminira” njihov odnos. Kako? Vrijeme će pokazati…

Posljednje dvije epizode donose nam nekog novog Castlea, još kvalitetnijeg i zanimljivijeg. Isto je prepoznala i publika te me stoga ne čudi skok serije na ljestvici gledanosti.  Iskreno se nadam da će epizoda ovog tipa biti sve više.

Jedina, nazovimo to “mrljica” u cijeloj epizodi dio je priče u kojem je osumnjičena za ubojstvo Hayleyina producentica  Bree Brusch iako je svima jasno da ta krhka žena ne bi mogla sama postaviti ubijenu u položaj u kojem je pronađena.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861