Boardwalk Empire na HBO Adria – serijala.com
Trenutno čitaš
Boardwalk Empire na HBO Adria

Boardwalk Empire na HBO Adria

Prijatelji s našeg HBO-a šalju božićne čestitke i poklone. U velikoj drvenoj kutiji dobili smo pljosku s ugraviranim imenom serije, cigaru, knjižicu, potpisanu božićnu čestitku i prvih nekoliko epizoda. Zahvaljujemo ekipi s domaćeg Home Box Officea, uvijek nam šalju najbolje poklone. Premijera “Carstva poroka” je 10. siječnja 2011. u 20.05.

NOVA DRAMSKA SERIJA IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE

CARSTVO POROKA

PREMIJERA 10. SIJEČNJA u 20.05 sati na HBO-u

Od prosinca na HBO On Demand-u.

Kockarnice i noćni klubovi, puno novca i političkih igara.

Ovdje imamo sve što je drugdje zabranjeno.

Kršiti pravila nikad nije bilo ugodnije …

Autori CARSTVA POROKA su Terence Winter, scenarist “Obitelji Soprano” i dobitnik nagrade “Emmy®”, i redatelj Martin Scorsese, dobitnik Oscara, koji potpisuje cijelu seriju kao producent i režiser je pilot-epizode, jedne od najskupljih epizoda snimljenih u povijesti televizije.

Dobro došli u Ameriku dvadesetih godina dvadesetog stoljeća! Završio je Prvi svjetski rat, Wall Street je na početku ekspanzije i sve se može kupiti, čak i naslov prvaka u bejzbolu. Vrijeme je velikih promjena: žene su dobile pravo glasa, radio je počeo emitirati program, svijetom upravljaju mladi ljudi.

Atlantic City je gradić na južnoj obali države New Jerseyja. Ovo spektakularno ljetovalište  zovu “najzabavnijim mjestom na svijetu” jer ovdje pravila služe tomu da se krše. Uz čuvene šetnice izrasli su golemi hoteli s noćnim klubovima i igračnicama. Nude zabavu koja može konkurirati Broadwayu. Za svega nekoliko dolara umorni radni čovjek ovdje se može opustiti i živjeti kraljevski – legalno ili ilegalno.

Neprikosnoveni je vladar Atlantic Cityja upravitelj gradske riznice Enoch Nucky Thompson (Steve Buscemi), čovjek moćan u političkim krugovima i uspješan u mračnim poslovima. On je pola političar, pola gangster – i odlično se snalazi u obje uloge. Zahvaljujući svojoj strateškom položaju na obali, grad je postao središte ilegalne trgovine alkoholom: smješten nedaleko od Philadelphije, nekoliko sati od New Yorka, a iz Chicaga se stiže za manje od pola dana. Nucky Thompson to je jako dobro znao iskoristiti. Zajedno sa svojim bratom Eliasom (Shea Whigham), koji je i gradski šerif, i uz pomoć lokalnih političkih moćnika i lopova, Nucky se izborio za poziciju čovjeka kojem se obraćaju svi koje zanima ilegalni alkohol. Kao gangster, on jednako dobro posluje sa svima – i Arnoldom Rothsteinom (Michael Stuhlbarg) i “Big Jimom” Colosimom (Frank Crudele), “Luckyjem” Lucianom (Vincent Piazza), Alom Caponeom (Stephen Graham).

CARSTVO POROKA počinje povratkom Jimmyja Darmodyja (Michael Pitt) iz rata. Jimmy je bivši Nuckyjev štićenik i vozač. Vraća se željan posla i spreman da što prije zauzme mjesto koje mu pripada u Nuckyjevoj organizaciji. Kad Jimmy shvati da to neće ići tako brzo, uzima stvari u svoje ruke i u dosluhu s nekim Nuckyjevim suradnicima povlači poteze kojima će svojem mentoru Nuckyju na vrat natrpati FBI na čelu s agentom Nelsonom Van Aldenom (Michael Shannon). Situacija će se još više zakomplicirati početkom romantične veze između Nuckyja i Margaret Schroeder (Kelly Macdonald), žene koja živi u braku s nasilnikom i kojoj Nucky želi pomoći.

Ostale glavne uloge u seriji tumače Michael Kenneth Williams kao Chalky-Bjelko White, vođa afroameričke zajednice u gradu, Dabney Coleman u ulozi komodora Louisa Kaestnera, Nuckyjeva učitelja, Paz de la Huerta kao Nuckyjeva djevojka Lucy, Aleksa Palladino kao Angela, djevojka Jimmyja Darmodyja i majka njihova trogodišnjeg sina, Paul Sparks kao Mickey Doyle, Anthony Laciura kao Eddie Kessler i Gretchen Mol u ulozi Gillian, lokalne plesačice koju uz Nuckyja veže duga i komplicirana povijest.

Serija CARSTVO POROKA, nastala djelomično prema knjizi “Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City” Nelsona Johnsona, priča je o čovjeku koji je postao ikona svijeta podzemlja i njegovim najbližim suradnicima, ozloglašenom moćniku koji iz pozadine upravlja političkim igrama i borbama za vlast, odolijevajući neprekidnim napadima FBI-ja i tažeći svoju strast prema ženama, profitu i moći.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861