Bates Motel na HRT-u početkom godine – serijala.com
Trenutno čitaš
Bates Motel na HRT-u početkom godine

Bates Motel na HRT-u početkom godine

Nakon što su nas jesenas iznenadili vrlo dobrim izborom serija, kao što su Igra prijestolja, The Good Wife i Homeland, pa potom dansko-švedski Bron (Broen, iliti The Bridge), HRT-ovci nastavljaju otkupljivati frišku stranu produkciju. Početkom iduće godine stiže Bates Motel — “preveden” kao Motel Bates. Emitiranje kreće 6. siječnja (ponedjeljak) na Drugom programu, a serija bi se trebala prikazivati svakog ponedjeljka i utorka oko 22 sata.

Prva sezona od deset nastavaka emitirana je prošlog proljeća u SAD-u na kanalu A&E, a druga sezona imat će isti broj epizoda, te se također očekuje oko ožujka. Radi se o moderniziranom prequelu, adaptaciji koja posuđuje likove iz Psiha, izvornog romana Roberta Blocha te filma Alfreda Hitchcocka iz šezdesetih. Radnjom prethodi zbivanjima u romanu i filmu, no vremenski je smještena u sadašnjost; započinje smrću Norminog supruga nakon čega ina i njen psihopatski sin Norman okreću novu stranicu života.

Jedan od su-autora je Carlton Cuse, najpoznatiji kao su-showrunner Losta tokom čitavog trajanja, koji će se ove godine posvetiti FX-ovoj vampirsko-zombijevskoj seriji The Strain. Vera Farmiga je u glavnoj ulozi kao Norma Bates, za koju je ove jeseni zaradila nominaciju za Emmy u kategoriji glavne glumice u drami.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861