Tjedni top 5: odlazi dvojac s HBO-a, dolazi nekoliko novih premijera – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: odlazi dvojac s HBO-a, dolazi nekoliko novih premijera

Tjedni top 5: odlazi dvojac s HBO-a, dolazi nekoliko novih premijera

Drugi tjedan našeg (ne)redovitog pregleda ispunjavaju finala s HBO-a, ali i nekoliko premijera novih serija. U petak počinju Paraolimpijske igre, koje tradicionalno nemaju jednak televizijski tretman kao i Olimpijske, a Fox nam donosi nastavak više od tri desetljeća stare Saganove dokumentarne serije.

1. True Detective, Girls i Looking

Nakon Zlatnog globusa i Oscara, Matthew McConaughey je glavni kandidat za Emmyja na nadolazećoj dodjeli televizijskih nagrada krajem ljeta, a True Detective ove nedjelje završava svoju odličnu prvu sezonu. Nakon tjedana špekulacija tko je ubojica, Yellow King, Carcosa, jesu li sise Alexandre Daddario prave, tko će glumiti u drugoj sezoni, zašto je Rust posudio kosilicu od Martyja kad živi u stanu i brojnih teorija zavjere, serija će sasvim vjerojatno završiti svoju sezonu na nimalo nadnaravan način, ako je vjerovati njenom tvorcu. Šteta, veliki smo novac uložili ovakav rasplet. Pored True Detectivea, Girls i Looking ima svoje finale (Girls ima 12 epizoda u trećoj sezoni), a sve tri serije će se vratiti u sljedećim sezonama, dvije komedije rano sljedeće godine, a Detective zasad još nepoznatog datuma.

http://www.youtube.com/watch?v=YYSzE7bhChc

2. Cosmos: A Space Time Odyssey

Cosmos: A Space-Time Odyssey je nadolazeća dokumentarna serija, nastavak 34 godina starog Cosmos: A Personal Voyage, koji je vodio pokojni Carl Sagan. Novu seriju vodit će Neil deGrasse Tyson, a izvršni producenti su Seth MacFarlane, Ann Druyan i Saganova udovica. Serija će svoju premijeru imati 9. ožujka 2014. i to istovremeno u SAD-u preko desetak televizijskih programa u vlasništvu 21. Century Foxa.

http://www.youtube.com/watch?v=xb5tdqplTqQ

3. Bates Motel

A&E već godinama emitira originalne igrane serije (The Cleaner, Breakout Kings, Longmire…), no nijedna nije stekla popularnost kakvu ima Bates Motel. Prequel Psiha u budućnosti (odnosno, sadašnjosti) predstavio nam je Freddieja Highmorea i Veru Farmigu u ulogama psihički nestabilnog dvojca, Normana Batesa i njegove majke. Serija nas nije pretjerano oduševila, no ima svoju vjernu publiku koja sigurno s veseljem čeka nove nastavke.

Pročitaj još

4. Sirens i Those Who Kill

Blok s Bates Motelom činit će nova kriminalistička drama, Those Who Kill, adaptirana prema danskom originalu Den som dræber, s Chloë Sevigny i Jamesom D’Arcyjem u glavnim ulogama. Prva sezona imat će deset epizoda, a prve kritike nisu baš najbolje. Sirens je američka adaptacija britanske komedije o četvorici nepodnoššljivih bolničara. Ko-autor je Denis Leary (The Job, Rescue Me). Serija će se emitirati na USA Networku u polusatnom formatu, dok je vrlo, vrlo dobra britanska verzija okupirala termin od jednog sata. Ako Leary i ekipa zajebu adaptaciju toplo vam preporučamo šest odličnih epizoda britanskog originala.

5. Arrow

Arrow je od skromnog početka postao serija kojoj se iz tjedna u tjedan sve više veslimo jer je sve zabavniji i sve bolji. Kad smo dogovarali ove tjedne preglede odlučili smo ostaviti mjesto i za poneki autorov osobni odabir. Ovaj tjedan to je Arrow koji obećava najveću epizodu koju su napravili.

4 komentara
  • Arrow
    “hell-ish island”; prikladan atribut njegovog iskustva na otoku (razmaženo derište kojeg veće face uglavnom tegle sa sobom) ili lijenost scenarista koja ozbiljno narušava integritet njegova iskustva na otoku (i u startu ruši kvalitetu za bar 20%)?

  • Britanski Sirens je bio odlican. Sudeći prema trailer-u i predrasudama koje imam prema serijama sa USA mreze, americka verzija me nece oduseviti. Ali pogledat cu barem pilot.

  • Čeka se već koje desetljeće i s nestrpljenjem COSMOS!
    Da ima i samo 10% efekta na ljudsku populaciju koje je ostavilo originalno Saganovo djelo bilo bi već fantastično. Nadajmo se da će i ovaj “remake” biti poklon nadolazećim generacijama.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861