FX naručio del Torov vampirski The Strain – serijala.com
Trenutno čitaš
FX naručio del Torov vampirski The Strain

FX naručio del Torov vampirski The Strain

Najnovija FX-ova serija bit će The Strain, hororolika serija o znanstvenicima koji se bore protiv najezde krvoločnih vampira. Mreža je naručila prvu sezonu od 13 epizoda, sa planom premijere za ljeto iduće godine, vjerojatno srpanj. The Strain je bio poprilično razvikan projekt kojeg je FX dobio u nadmetanju sa ostalim mrežama, a kraj vrlo poznatih imena uključenih u razvoj, narudžba nije bila pretjerano upitna.

Autori originalnih romana su Guillermo del Toro i Chuck Hogan, koji su ujedno pokrenuli projekt adaptacije za televiziju i zajedno napisali pilot koji je del Toro režirao. Naravno, opet će nakon prve epizode biti pizduna koji će na ćoravo komentirati kako su upropastili original (koji možda jesu, možda nisu čitali), ali dobro. Internetovi će internetati, kao i uvijek. Kraj del Tora i Hogana, kao izvršni producent i showrunner radit će Carlton Cuse — bivši su-showrunner Losta te prve sezone Bates Motela. Tako da je i to kul.

Glavnu ulogu imat će Corey Stoll, inače sjajan u premijernoj sezoni Netflixovog House of Cards, gdje je pomalo nepravedno bio zasjenjen Kevinom Spaceyjem. Priča počinje slijetanjem aviona sa ugašenim svjetlima i zatvorenim vratima… Tim znanstvenika, na čelu sa Stollovim likom, poslan je da istraži situaciju, a pronalaze nekoliko stotina leševa te četvero preživjelih. No, potom tijela počinju nestajati iz mrtvačnice… Ubrzo se virus širi New Yorkom koji ljude pretvara u parazitske vampire.

Šef FX-a, John Landgraf, već je ranije komentirao da su okvirni planovi za vijek serije 39 do 65 epizoda — odnosno tri do pet sezona.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861