AMC mijenja Breaking Bad i Mad Men dvjema novim povijesnim serijama – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC mijenja Breaking Bad i Mad Men dvjema novim povijesnim serijama

AMC mijenja Breaking Bad i Mad Men dvjema novim povijesnim serijama

Nakon poduže produkcijske pauze, AMC nastavlja sa razvojem svojeg originalnog dramskog programa. Nakon gotovo dvije godine bez nove serije — Hell on Wheels krenuo je u studenom 2011. — Low Winter Sun krenut će 4. kolovoza, a mreža je sada naručila još dvije nove serije. To su Halt & Catch Fire te Turn, koji u produkciju kreću krajem godine, sa planiranim datumom premijere tokom iduće godine.

Halt & Catch Fire kreirali su uglavnom uglavnom nepoznati Christopher Cantwell i Christopher Rodgers, a pilot će režirati Juan Campanella (The Secret in Their Eyes). Serija će biti smještena u osamdesete, a pratit će eksploziju razvoja osobnih računala kroz tri glavna lika – vizionara, inžinjera i “čuda od djeteta”. Ansambl predvodi Lee Pace, poznat vam kao The Piemaker iz Pushing Daisies.

Turn je također povijesna drama, no zaviruje u nešto udaljeniju prošlost. Smještena u ljeto 1778. godine, bazirana na romanu Washington Spies, a vodit će dosadašnji izvršni producent Nikite, Craig Silverstein. Dramska serija prati špijune okupljene u takozvani “The Culper Ring”, kojima se pripisuje zasluga za obrat u američkom ratu za nezavisnost.

AMC se trenutno nalazi na prekretnici, jer mreža će uskoro izgubiti svoje dvije perjanice. Breaking Bad završava ovog ljeta, dok bi Mad Men po dosadašnjim planovima trebao biti okončan idućeg proljeća, što će ostaviti golemu, neško nadoknadivu rupu u njihovom rasporedu, ali i imidžu.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861