AMC je otkazao Lodge 49 nakon dvije sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC je otkazao Lodge 49 nakon dvije sezone

AMC je otkazao Lodge 49 nakon dvije sezone

Nakon dvije sezone i sveukupno dvadeset epizoda AMC je odlučio ugasiti Lodge 49, jednu od najboljih serija na televiziji. Smještena u Long Beachu u Kaliforniji, serija prati bivšeg surfera koji se pridružuje naslovnoj i ne-baš-jako-tajnoj loži nakon smrti njegova oca.

Možda jedno od najvećih iznenađenja pršle godine — Lodge 49 je mirna, emotivna i duboko tužna serija o propasti srednje klase u Americi.

To je serija koja će nagraditi strpljive gledatelje, a njezini likovi su melankolična banda koja uspješno ili manje uspješno skriva svoje probleme. Kroz prizmu naslovne lože pratimo neobične priče o prijateljstvu, usamljenosti i konstantnom egzistencijalnom strahu koji u svakom trenutku prijeti uništiti labave fasade svih likova. Ova moderna basna samo je na prvi pogled lagano štivo, ali u procjepima skriva teror svakodnevice kroz koji svaki od nas navigira kako zna i umije.

Bila je to neobična, maštovita, složena i sanjiva serija koja je bila definicija televizijskog underdoga. Njeni autori pokušavaju prodati novu sezonu nekome drugome, ali mi iskreno ne vjerujemo u takav ishod. Nedostajat će nam Dud, Liz i društvo.

2 komentara
    • Male su šanse da će itko preuzeti seriju koju je rijetko tko gledao, koja nije punila mnogo medijskog prostora, koja nije baš osvajala nagrade i koja, na kraju, ima i pune dvije sezone priče koju bi potencijalni novi gledatelji na nekoj drugoj mreži trebali pogledati. Držimo palčeve, ali ne vjerujemo da će netko preuzeti takav rizik.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861