Amazonova druga tura pilota: Chris Carter donosi postapokaliptiku – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazonova druga tura pilota: Chris Carter donosi postapokaliptiku

Amazonova druga tura pilota: Chris Carter donosi postapokaliptiku

Prošlog tjedna je Amazon krenuo u drugi krug razvoja vlastitih serija predstavivši pet novih igranih serija te još pet crtića za klince. Među “ozbiljnijim” pilotima su potencijalne serije koje potpisuju Eric Overmeyer, suautor Trema, pa Roman Coppola, sin Francisa Forda… No, pretpostavljamo da će vam najzanimljivija biti The Afer, postapokaliptični pilot Chrisa Cartera, napoznatijeg kao autora Dosjea X.

Pomalo u sjeni Netflixovog glasnog i razvikanog dolaska na televizijsku scenu ostao je Amazon, koji kroz vlastiti produkcijski studio originalnim serijama pokušava dignuti vrijednost svoje streaming platforme Amazon Instant Video. Netflix je imao Kevina Spaceyja i House of Cards, no Amazon nije uspio privući podjednaku količinu pažnje, usprkos tome što je imao usporedivo glumačko ime u Johnu Goodmanu. Od lanjske grupice pilota preživjeli su spomenuta Goodmanova politička satira Alpha House te Betas, komedija o kalifornijskim programerima.

Ovo su Amazonove potencijalne nove serije:

Pročitaj još

 • The After — autor je Chris Carter (The X Files), a prati osam stranaca koji se moraju snaći u postapokaliptičnom, nasilnom i nepredvidivom novom svijetu gdje pomahnitale robotizirane letjelice određene internetske trgovine pobiju pola čovječanstva. Emmyjem nominirana Shannon Lawrence (Njujorški plavci) je u glavnoj ulozi, a prepoznat ćete i Adriana Pasdara iz Heroesa.
 • Bosch — kojeg ne bi trebali miješati sa njemačkom industrujskom kompanijom — potpisuje Eric Overmeyer, dugogodišnji suradnik Davida Simona sa drametina kao što su Homicide, The Wire i Treme. Bazirana na serijalu romana o detektivu Harryju Boschu, koji istražuje ubojstvo 13-godišnjeg dječaka. Titus Welliver (Deadwood, Lost) je u glavnoj ulozi.
 • Mozart in the Jungle — pilot Oskarom nominiranog redatelja i scenarista Romana Coppole, sina slavnog Francisa Forda. Jason Schwartzman (Bored to Death) je također jedan od scenarista komične drame koja se odvija iza scena simfonijskog orkestra.
 • Transparent — crna komedija o disfunkcionalnoj obitelji u kojoj Jeffrey Tambor glumi patrijarha.
 • The Rebels — prati bivšu navijačicu (Natalie Zea) čiji suprug umire te joj ostavlja fikcionalnu profesionalnu nogometnu momčad.

Za razliku od “tradicionalnih” metoda razvoja serija, Amazon svoje pilote nudi svim gledateljima besplatno te (djelomično) na osnovu njihovih povratnih informacija odlučuje kojim će pilotima dati narudžbe za prve sezone. Svih deset ovogodišnjih novih pilota možete pogledati besplatno na Amazonu, ako ste registrirani korisnik.

13 komentara
 • Držim palčeve za Transparent!
  Mozart in the Jungle je mogao biti bolji, a The Rebels mi je bezveze. Drame još uvek nisam pogledala.

  Malo napomena: Jason Schwartzman je jedan od scenarista Mozart in the Jungle, ne glumi u seriji. U glavnoj ulozi je Lola Kirke (sestra Jemime Kirke).

 • Iako nikada nisam pogledao bilo koji pilot nego sam uvijek čekao da serija prvo saživi sinoć napravih izuzetak zbog Cartera i The Aftera….Dužnik sam mu zbog Dosjea X—–Meni je After fakat dobar i zanimljiv pilot,samo se nadam da serija neće skrenuti u Herojske rukavce i sunovrate…i nadam se da će ići dalje u razvoj!

 • Nisam gledala, ali prema opisu The After i Mozart in the Jungle mi djeluju kao najzanimljiviji piloti s najviše potencijala. Baš me zanima hoće li uspjeti dostići popularnost Netflixovih drama. Usput, je li netko gledao Alpha House jer mi ovako odoka vuče na senatorski Veep.

 • After mi izgleda zanimljivo pogotovo kad se uzme u obzir gomila scfi smeca koja je izasla zadnjih par godina..a ako ništa pogledao bi zbog Cartera u svakom slučaju.

 • The After deluje kao oni Lost klonovi (Flashforward, Heroes, itd), ali zanimljivo, mada je pitanje moze li trajati vise sezona (i X Files je bio dobar samo oko 5 sezona). Mozart i Rebels sa tonom all over the place, i nije steta ako ih ne pokupe. Bosch ok, zanimljiv, ali imamo dosta takvih drama (dobar True Detective, los Killing). Zato je Transparent toliko ODLICAN, da savetujem svima da gledaju. Serija uopste ne pati od “pilotitisa” nema dosadnog, ekspozitornog dijaloga, vise je “show, don’t tell” i ilikovi su neobicni. Vise bih voleo da je Transparent na HBO, deluje mi kao tacno njihov tip serije, i pilot vredi pogledati, makar i ne nastavili seriju, jer je prilicno samostalan, a opet ima i prostora za nastavak (nema neki cliffhanger kao After).

 • the After— dobar pocetak, no kasnije u seriji ima puno nelogicnosti, al dobro….A tetovaze me podsjecaju na Fullmetal alchemist.
  Bosch— jos jedna u nizu serija o policajcima, al ova ima potencijala. Iako je tesko napraviti bolju seriju u tom smislu od Southlanda
  The Rebels—nije lose za komediju

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861