All Rise i The Unicorn otkazani nakon dvije sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
All Rise i The Unicorn otkazani nakon dvije sezone

All Rise i The Unicorn otkazani nakon dvije sezone

Dok je većina CBS-ovog trenutnog lineupa obnovljena, s tek tri odbačene serije, približavanje upfrontova je gledateljima CBS-ovih serija dovodilo jednu stvar u pitanje — što bi moglo biti otkazano? I kako je taj dan konačno došao, nastradale su voljena pravnička drama All Rise te komedija The Unicorn, čega su se neki od nas i pribojavali.

All Rise je krenuo u jesen 2019. godine te je tijekom svoje dvije sezone pratio zbivanja u losanđeleskoj sudnici nakon dolaska nove sutkinje Lole Carmichael (Simone Missick). Ono po čemu se All Rise razlikovao je velika briga za svoje likove te isticanje mani američkog pravnog sustava, i to ponajviše kroz djela svojih sudaca i javnih branitelja koji su uvijek (a pomalo i idealistički) tražili najbolje rješenje za osuđene.

Ove godine, All Rise je bio jedna od serija koja se odvažila ekranizirati pandemiju koronavirusa ističući njen pritisak na sudstvo, kao i staviti veći fokus na priče o diskriminaciji Afro- i Latinoamerikanaca. Također, serija je bila i jedna od prvih koja je još u svibnju 2020. godine emitirala epizodu u potpunosti snimljenu na daljinu, koristeći Zoom, WebEx, FaceTime i ostale servise.

No, osim kvalitetnih i bitnih priča, postoji i druga strana medalje. Tijekom prve sezone, pet od sedam scenarista zaduženih za rad na seriji prozvalo je autora Grega Spottiswooda za neprimjereno ekraniziranje rasnih tema, optužujući ga za plasiranje nerealnih i uvredljivo stereotipskih dijagola i storylineova. CBS je ipak odlučio zadržati Spottiswooda na čelu serije, ali s dodatnim savjetnicima za istaknute teme, da bi u ožujku ove godine ipak dobio otkaz radi neprimjerenog ponašanja.

Druga otkazana serija je komedija The Unicorn iza čijeg otkazivanja ne stoje tako dramatični preokreti iza ugašenih kamera. Druga sezona single-cam sitcoma emitirana je u cijelosti ove zime te nije čak imala ni tako zabrinjavajuće ili loše rejtinge. U konačnici, ispalo je da The Unicorn samo nije imao sreće jer je CBS shvatio da dugoročno neće baš puno zaraditi na seriji te da zbog pandemije treba biti ekonomičan. Walton Goggins ovdje je bio u glavnoj ulozi udovca s dvije maloljetne kćeri kojem godinu dana nakon ženine smrti prijatelji pokušavaju srediti dejt. 

Dok je The Unicorn svoje putovanje završio još u ožujku, CBS će finale druge sezone All Rise emitirati u ponedjeljak 24. svibnja.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861