Puna sezona za The Blacklist, Simpsoni obnovljeni te prvo otkazivanje – serijala.com
Trenutno čitaš
Puna sezona za The Blacklist, Simpsoni obnovljeni te prvo otkazivanje

Puna sezona za The Blacklist, Simpsoni obnovljeni te prvo otkazivanje

Dosta očekivanih vijesti objavljeno je jučer. Tek smo u drugom tjednu nove sezone, a Fox je već obnovio svoju treću seriju, NBC dao prvi “back nine” sezone, a prva žrtva dolazi s ABC-a. Simpsoni, The Blacklist i Lucky 7, tim redom.

Nakon što su obnovili Bob’s Burgers i Sleepy Hollow, Foxovci su objavili narudžbu 26. sezone televizijskog rekordera i animiranog klasika, Simpsona. Rane obnove uobičajene su za animirane serije, a ova obnova stiže bez kontroverzi i neizvjesnosti koje su pratile preklanjsku obnovu.

Ohrabren vrlo dobrom i vrlo stabilnom gledanošću, NBC je proširio prvu sezonu svoje najgledanije jesenske premijere, Spaderov proceduralni triler The Blacklist. Serija dobiva takozvani “back nine”, standardnu proširenu narudžbu pune sezone od 22 epizode, dodatak za ranije naručenih 13 komada.

Dalje — ABC će radije emitirati reprize Scandala, nego nove epizode nove drame Lucky 7. Nakon samo dvije emitirane epizode, nakon što je serija pala ispod 1.0 ratinga, ABC ju je očekivano otkazao. Što bi trebao biti poučak drugim televizijskim autorima kojima će pasti na pamet u naziv serije staviti riječ “lucky”. Ironiju sudbine osjetili su već HBO-ovi Lucky Louie i Luck, FX-ov Lucky…

I na kraju, CW je objavio datum povratka Nikite, koja će završiti skraćenom četvrtom sezonom. Povratak je zakazan za 22. studenog, a serija će završiti nakon šest epizoda, i dakle 27. prosinca.

16 komentara
   • Iskreno,ni ja ne znam da li da gledam The Blacklist…izgleda dobro ali more je serija…prvu epizodu sam i tako vidio i ispratio na onom četverominutnom foršpanu…čekam recenziju….(ali i The Bridga,završena sezona…)

    • Evo mini recenzija.
     The Blacklist je kao “24”. Bedasta i krajnje nevjerojatna radnja … ali s puno ritma i akcije što seriju čini gledljivom i zabavnom.
     Neki autori nikako da to shvate (recimo pilot Revolutiona kojeg sam doslovce odzijevao), ali autori The Blacklist kuže u čemu je fora: stvari se trebaju odvijati toliko brzo da mi gledatelji ne stignemo razmisliti o tome kolike gluparije gledamo.
     A tu je i James Spader. A i već u drugoj epizodi muče ranjenog zarobljenog terorista – joj, na koju li me to seriju podsjeća? Palac gore … ali tko očekuje da će biti pametniji poslije gledanje ovoga … grdno će se razočarati. Tko očekuje popcorn zabavu, taj će dobiti po što je došao.

     • Ne slažem se s usporedbom s 24. 24 je u svojim najboljim sezonama bio jedna od 10 najboljih serija na TV-u dok je Blacklist daleko od toga. Također, Blacklist se čini daleko više klišeiziran i predvidljiv nego 24.

     • Volim neke limunade (recimo The Closer i Royal Pains) i jako volim neke ležerne akcijske serije (Supernatural, Arrow), ali tih se ne bih ni sjetio ako bih sastavljao nekakve liste najboljih. Te su samo pitka razbibriga. A “24” je akcijska limunada nevjerojatno bedastih zapleta i puna američkog nacionalizma.

      Cijenim tvoje mišljenje, ali ja i “24” i The Blacklist trpam u isti koš popcorn zabave i onda nema smisla da o ovome raspravljamo. To bi zapravo bio razgovor gluhih, jer ja “24” (nijednu sezonu) uopće ne razmatram za bilo kakvu listu najboljih serija. A ti ne samo da je uzimaš u obzir, nego ti neke sezone i jesu među najboljima.

     • Mada, nije čovjek ni usamljen u tom mišljenju, osim Emmyja koje ne moramo uopće smatrati relevantnima ako ne želiš, 24 je u prvim sezonama bio često hvaljen i smještan na neke liste kritičara. Ne bi se štel mešat koliko dugačke, doduše.

     • 24 je ipak postavio neki standard, pogotovo što se tiče akcijskog žanra, većina akcijskih serija su više-manje smeće, dok se 24 ipak izidignuo iznad tog nivoa, pogotov glavni lik Jack Bauer koji nije klasični super-heroj nego čovjek koji čini dosta kontroverznih pa i kriminalnih stvari. Blacklist je samo jedna u moru prosječnih serijica.

     • Ne znam, ali za sad mi se čini da ce The Blacklist biti isto neka splačina na nivou Breakout Kings (ko je gledao) tj. ništa novo i originalno… Daj bože da se varam :)

     • Molim te ne diraj mi Jacka B. … 24 je prvih nekoliko sezona bila fenomenalna serija, ni malo plitka i glupa, slojevita, intrigantna i nimalo nelogična…. Sve to Blacklist nije…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861