Televizijska ikona se nastavlja, Simpsoni obnovljeni za dvije sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
Televizijska ikona se nastavlja, Simpsoni obnovljeni za dvije sezone

Televizijska ikona se nastavlja, Simpsoni obnovljeni za dvije sezone

“Vijesti o mojoj smrti su preuveličane,” rekao je Mark Twain 1897. kada su novine pogrešno pisale o njegovoj neizbježnoj smrti.

Kao i uvijek, igranjem pokvarenog telefona s daškom senzacionalizma, priča o problematičnim pregovorima oko ugovora glavnih glasova Simpsona prenapuhana je van realnih proporcija. Po naslovima se dalo zaključiti da su Simpsoni već arhivirani u knjige povijesti, a velika se težina davala iz konteksta izvađenoj izjavi da Fox “ne može proizvoditi nove nastavke prema trenutnom financijskom modelu.” Što je vrlo vjerojatno bilo standardno prebacivanje loptice krivnje na suprotnu stranu.

Danas? Simpsoni su obnovljeni za 24. i 25. sezonu, te će nastavljati obarati još pokoji rekord.

Sapunica nije trajala ni tjedan dana – u nedjelju se podrazumijevalo da će serija trajati duže od karijere Betty White, dok su se početkom tjedna pojavljivali upitnici u naslovima. Već do četvrtka, dan prije isteka navodnog (i već ranije produženog) roka za potpisivanje novih ugovora, čak su i kurtoazni upitnici skliznuli iz naslova, a serija bila “najvjerojatnije otkazana.”

Šestero glavnih glumaca, koji su bili glavna prepreka obnovi serije, pristali su na kompromis koji uključuje smanjenje plaće za 30-ak %, ali nisu uspjeli izboriti dio buduće zarade serije. Drugih zapreka obnovi i nije bilo. Usprkos poodmaklim godinama, Simpsoni još uvijek imaju stabilnu i vrlo zadovoljavajuću gledanost, koja se, doduše, malo po malo smanjuje.

Ne, Simpsoni već godinama nisu na razini najveće slave iz devedesetih. Nekad su bili oštriji i relevantniji, no i televizija se uvelike promijenila. Ono što je pred 15-ak godina bilo drsko, smiono i šokantno, danas je sasvim normalno. Naravno da su reciklirali sve moguće priče i viceve uzduž i poprijeko, no još uvijek su važan dio televizijske kulture i bilo bi vrlo neobično pratiti novu sezonu bez njih. Većina nas, a sigurno i vas bez obzira na godine, je odrasla na Simpsonima, makar danas pogledamo 2-3 epizode godišnje, uvrh glave.

I Dexter – ona druga serija čija je budućnost, uvjetno rečeno, upitna zbog natezanja oko ugovora, vrlo vjerojatno će biti obnovljena u narednim mjesecima. Za razliku od Simpsona, Dexter je na vrhuncu popularnosti, a premijera šeste sezone bila je rekordna za Showtime. Natezanje oko par milijunčića ipak se ne čini logičnim.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861