Nove sezone Dextera i Simpsona upitne zbog pregovora oko ugovora – serijala.com
Trenutno čitaš
Nove sezone Dextera i Simpsona upitne zbog pregovora oko ugovora

Nove sezone Dextera i Simpsona upitne zbog pregovora oko ugovora

Nevjerojatno – televizijski biznis nije altruizam, već bolno komercijalan. Zapeli su pregovori o novim ugovorima glavnih glumaca dviju popularnih serija, kultnih Simpsona i Dextera, koji u poodmakloj šestoj sezoni ruši rekorde gledanosti za svoju mrežu.

Iako već u poodmakloj 23. sezoni, Simpsoni su i dalje vrlo popularan i gledan dio Foxovog “Animation Domination” bloka animiranih komedija, makar bili daleko od kulturnog utjecaja kakvog su imali u devedesetima. Fox želi gotovo prepoloviti plaće (navodno, piše The Daily Beast) šestorki glavnih glumaca (Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria i Harry Shearer), kojima godišnje na račun sjedne 8 milijuna dolara po glavi. Zasad, glasovi Simpsona inzistiraju na manjem rezanju plaće (30%) te dijelu od slatkog, velikog prihoda od syndicationa, odnosno reprizanju, koje će Foxu navodno donijeti oko 750 milijuna dolara! Vijest dolazi tek dva tjedna nakon naznaka o pokretanju mreže na kojoj bi se isključivo emitirali Simpsoni, no kako će 500. epizoda biti emitirana ove sezone, Fox već sad ima taman dovoljno materijala da čitav tjedan, 24 sata dnevno, emitira Simpsone bez da ponovi dvije iste epizode.

S druge strane, prepreka sedmoj sezoni Dextera samo je jedan glumac – Michael C. Hall, glavna zvijezda serije, kojoj za uspjeh serije Showtime ionako duguje svaki dolar. Mreža je uporna odugovlačiti seriju koliko god ide, po mogućnosti bez da pomaknu radnju za milimentar, no nisu baš sigurni koliko im Hall vrijedi. Ponuđen mu je ugovor od 20 milijuna dolara po sezoni, čime bi postao najplaćeniji glumac kabelske televizije, no Hall zasad (navodno, piše Deadline) inzistira na dodatna 4 milijuna. Obzirom na sjajno otvaranje sezone, sumnjamo da će se obje strane inatiti, a serija biti otkazana, ali – hajde da i to vidimo.

5 komentara
 • Sedam dana, 24h nerepriziranih Simpsonovih. I’d watch that. I zvanično se oprostio od društvenog života.

  Koliko god da me boli, poručio bih im – završavajte. Kvalitet je već vrlo, vrlo, vrlo, vrlo diskutabilan. Nemojte da nam uništite sećanje na nekada fantastičnu seriju.

 • poslije dextera će glumit – nigdje… al legitimno pravo je da pregovara o plaći, i ja bih tako :-)

 • @underdark

  Ogromna svota novaca, ali on zaslužuje puno više -barem prema tome koliko je ta uloga važna za seriju i mrežu.

  @mlaki
  Tako sam i ja mislio koga će glumiti nakon onog peder pogrebnika u Six feet under. Pa evo ga ovdje :D

 • Želi 4M zato što zna da će ih dobiti i da Showtime neće odbiti… A za Simpsone me boli briga, malo su pretjerali s njima i trebali su zatvoriti seriju prije sedam godina…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861