Neočekivana gostovanja poznatih u popularnim animiranim serijama – serijala.com
Trenutno čitaš
Neočekivana gostovanja poznatih u popularnim animiranim serijama

Neočekivana gostovanja poznatih u popularnim animiranim serijama

Svi znamo kako čuvena cameo uloga funkcionira. Poznati glumac ili glumica neočekivano ušetaju u kadar kao da su se tu sasvim slučajno našli. Zatim kreću salve umjetnog smijeha, zvižduci i uzvici iznenađenja, dok se celebrity samodopadno smješka i čeka reakciju svojih kolega. Nebrojeno smo puta tome svjedočili u popularnim Prijateljima. Uvijek nas nekako omili to razbijanje usiljene konvencije poznatim licem koje tako neuzgredno bivstvuje u nama omiljenom mikrokozmosu.

Nekada se celebrity predstavi pravim imenom, ponekad ne, no njegovo prisutstvo unese dašak svježine. Malo je to ipak drugačije kada poznati gostuju u animiranim serijama. Izuzev brojnih epizoda Simpsona ili Futurame gdje se oni pojave u svom narisanom obliku i predstavljaju sami sebe. Tako znamo da su dosta česti gosti Mark Hamill ili pokojni Leonard Nimoy, no u brojnim serijama neke su nam slavne face promakle jer su tumačili životinju, izvanzemaljca, stroj ili čudovište. Donosimo neke od zanimljivijih gostovanja poznatih koja su vam možda promakla.

Johnny Cash kao ‘Svemirski kojot’ u Simpsonima

Simpsoni su poznati po dovlačenju ‘celebrityja’ no daleko najčudnovatiji cameo je ostvario country legenda Johnny Cash u epizodi ”El Viaje Misterioso de Nuestro Homer” davne 1997. godine. U epizodi slobodnog prijevoda ”Misteriozno putovanje našeg Homera” Homer Simpson se naguta ‘divljih čili papričica’ koje ga pošalju na psihodelični trip. Na svom halucinogenom putovanju nabasa na imaginarnog kojota (Johnny Cash) koji postaje njegov mudri šaman vođa i potiče ga da preispita svoju odluku o životu s Marge i pronađe pravu srodnu dušu.

Coyote: I speak of a deeper wisdom. The problem, Homer, is that the mind is always chattering away with a thousand thoughts at once.

Homer Simpson: Yeah, that’s me all right.

homer-coyote

Jean-Claude Van Damme kao Drakula u Robot Chickenu

Jednominutni skeč parodira Castlevaniu, video igru o poznatom lovcu na vampire Simonu Belmontu. U ovoj epizodi naziva ‘Maurice was caught’ Belmont opremljen čarobnim bičem traži Drakulu kojem glas daje posrnuli Van Damme kako bi osvetio smrt svoga oca. Nakon što dobro išiba dva pomagača napokon dolazi do Drakule koji se pak naruga njegovom oružju po izboru.

Drakula: Oooo what’s that, a whip? Au, au you hit the dick…

Drakula je potom bespoštedno išiban.

Bryan Cranston kao ”prepper” u Archeru

Bryan Cranston, kemičar/diler, ovaj put tumači zapovjednika Anthonyja Drakea, koji agente ISIS-a odvlači na svemirsku letjelicu Horizon pod izlikom spriječavanja sukoba. Potom ih otima i razotkriva se kao poludjeli doomsday prepper kojem je cilj kolonizirati Mars(i zasigurno izgraditi meth-lab). “Space Race” je dvostruka epizoda koja obiluje referencama na Jamesa Bonda, Top Gun i Star Wars. Televizijski su kritičari izdvojili Cranstonovo gostovanje kao vrhunac epizode.

Archer: Would you say we’d be venturing into a zone of danger?

Commander Tony Drake: Well, yes. Obviously.

Archer: No, but I mean how would you phrase that?

Commander Tony Drake: The zone will be one of danger?

Sigourney Weaver kao HAL 9000 u Futurami

“I’m sorry, Dave. I’m afraid I can’t do that.” Jezivu rečenicu iz 2001. Odiseje u svemiru Stanleya Kubricka parodiraju u valentinovo specijalu Futurame, epizodi ”Love and rocket”. Svemirski brod Planet expressa dobiva novu osobnost u koju se Bender zaljubljuje. To pak ne potraje dugo, kada prekinu svemirski brod(SF ikona Weaver) postaje nestabilna i slomljenog srca kreće u osvetu. Želi odletjeti u kvazar kako bi ona i Bender postigli singularitet, potom isključuje kisik i gravitaciju, a Leela i Fry baš kao i Dave u Odiseji kreću u paničnu borbu za goli život pokušavajući isključiti ”mozak”.

Philip J. Fry: You could have picked a better time to break up with the ship, Bender.

Bender: Ah, the moment felt right. Call me old-fashioned, but I like a dump to be as memorable as it is devastating.

Werner Herzog kao Shrimply Pibbles u Rick and Morty

Njemački redatelj hrvatskog podrijetla Werner Herzog (Stipetić) ima vrlo prepoznatljiv glas i izražen naglasak koji je postao njegov spovjevrsni trademark. U epizodi Interdimensional Cable dana mu je uloga mudrog izvanzemaljca koji u 30 sekundi sažme svu apsurnost ljudske kulture. Naime, Jerry, Mortyjev otac nalazi se u svemirskoj bolnici te mora donijeti odluku hoće li zadržati svoj penis ili ga odstraniti jer jedino taj ”organ” može spasiti život važnom izvanzemaljskom vođi.

Shrimply Pibbles: I’ve dwelled among the humans. Their entire culture is built around their penises. It’s funny to say they are small, it’s funny to say they are big. I’ve been at parties where humans have held bottles, pencils and thermoses in front of themselves and called out, ‘Hey, look at me! I’m Mr. So-And-So Dick! I’ve got such-and-such for a penis!’ I never saw it fail to get a laugh.

George Clooney, Jay Leno i Jerry Seinfeld u South Parku

Autori South Parka, ekscentrični Trey Parker i Matt Stone, prvaci su u satiri i overthetop humoru. Za očekivati je da su priče oko njihovih celebrity gostovanja najbizarnije. Za svoju prvu special epizodu o američkom blagdanu Dana zahvalnosti pod nazivom “Starvin’ Marvin” dobili su interesantan poziv od slavnog komičara Jerryja Seinfelda koji se, kao veliki obožavatelj serije, ponudio za celebrity gostovanje. U svom su stilu, Parker i Stone, Seinfeldu ponudili da tumači jednu od purica. Seinfeld je time bio uvrijeđen te je demonstrativno povukao svoju ponudu.

George Clooney, s druge strane, nije se ponašao kao nadmena superzvijezda te je skromno prihvatio ulogu Sparkyja, Stanovog gay psa u epizodi ”Big Gay Al’s Big Gay Boat Ride”. U epizodi Sparky zajaši svog psećjeg rivala te je proglašen homoseksualcem. Stan ga zbog pritiska okoline pokušava omuževiti. Kruži priča da je Clooney Trayu i Stoneu pomogao u proboju na TV. Zauzvrat, tvorci mu nisu namijenili niti redak dijaloga, već je cijelu epizodu lajao.

Slična je sudbina snašla i poznatog late night voditelja Jaya Lena. U epizodi ‘Cartman’s Mom is a Dirty Slut’ Jay Leno tumači Cartmanovi mačku Mr. Kitty te cijelu epizodu mjauče. Cartmanova jedina komunakcija s mačkom obično je ”No, kitty, that is my…”.

https://www.youtube.com/watch?v=Ch3OoU6PI9U

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861