HBO Adria: Dolaze Luck, druga sezona Boardwalk Empirea te Strike Back – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO Adria: Dolaze Luck, druga sezona Boardwalk Empirea te Strike Back

HBO Adria: Dolaze Luck, druga sezona Boardwalk Empirea te Strike Back

HBO Adria u siječnju na svoj program dovodi najnovije serije iz produkcije matičnog HBO-a: Luck (Sreća), drugu sezonu Boardwalk Empirea (Carstvo poroka) te Strike Back, akcijsku seriju i prvu originalnu produkciju HBO-ove sestrinske mreže Cinemax.

Američki HBO prošle je nedjelje prikazao “sneak peek” pilota svoje najnovije serije Luck, dok “prava” premijera očekuje 29. siječnja. HBO Adria emitirat će prvu sezonu serije samo dan nakon američke premijere, počevši od 30. siječnja u 20:55 sati. O našoj uzbuđenosti serijom već smo ranije pisali, a recenziju odgađamo do siječnja/veljače i prilike da pogledamo barem malo više materijala od pilota.

Druga sezona Boardwalk Empirea dosad je bila dostupna samo putem HBO-ove On Demand usluge, a sada dolazi i na regularni program, počevši od 2. siječnja u 20:05 sati. Trebamo li govoriti da se radi o jednoj od (dvije?) najboljih serija na američkim programima ove jeseni?

Također, HBO Adria dovodi solidnu akcijsku seriju Strike Back, britansko-američku koprodukciju te ujedno prvu originalnu seriju HBO-ove sestrinske mreže Cinemax. Zapravo se radi o drugoj sezoni, odnosno nastavku šestodijelne britanske seirje. Serija je već ranije obnovljena za drugu sezonu, kao i Boardwalk Empire za treću.

Traileri, službeni sinopsis te osnovne informacije u nastavku, putem press najave s HBO Adrije. Najava ostalih premijera (Entourage, Modern Family, Raising Hope i Weeds) na HBO Adriji u odvojenom članku.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2M67XCzfr7o[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g_C_c7oZacA[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HlEhORPmriE[/youtube]

LUCK

Sreća

Godina: 2011.

Zemlja: SAD

Žanr: DRAMA, SPORTSKI

Režija: Michael Mann

Glumci: Dustin Hoffman, Dennis Farina, John Ortiz, Kevin Dunn, Richard Kind

Sažetak:

Dustin Hoffman, Nick Nolte i Dennis Farina glume glavne uloge u dramskoj seriji koja na provokativan način gleda na svijet konjičkih utrka i kocke, prateći vlasnike, kockare, džokeje i druge zanimljive likove na hipodromu.

Sinopsis:

Dustin Hoffman, Nick Nolte i Dennis Farina glume glavne uloge u HBO-ovoj dramskoj seriji koja na provokativan način gleda na svijet konjičkih utrka i kocke, prateći vlasnike, kockare, džokeje i druge zanimljive likove na hipodromu. Serija je usredotočena na inteligentnog, intuitivnoga grubijana (Hoffman) i šarenu skupinu kockara na hipodromu, koji svi pokušavaju zaraditi kladeći se na konjičke utrke.

________________________________________________________________________________________

BOARDWALK EMPIRE II.

Carstvo poroka II

Godina: 2011.

Zemlja: SAD

Žanr: DRAMA, KRIMI

Režija: Tim Van Patten

Glumci: Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly MacDonald, Michael Shannon, Dabney Coleman

Sažetak:

Atlantic City, 1921. U gradu koji se obogatio u tijeku prohibicije, Nucky Thompson (Steve Buscemi) plaća visoku cijenu za poziciju ultimativne moći “na svjetskoj igraonici”.

Sinopsis:

Hit-serija “Carstvo poroka” nagrađena “Zlatnim globusom” prati život Enocha Nuckyja Thompsona, cara Atlantic Cityja (Steve Buscemi) u vremenu kad je prohibicija bila glavni katalizator porasta organiziranog kriminala u Americi.

Pročitaj još

Radnja druge sezone “Carstva poroka” nastavlja se nekoliko mjeseci nakon prve sezone i odvija se 1921. godine. Nucky i njegovi pomoćnici – uključujući mladog veterana Prvoga svjetskog rata, Jimmyja Darmodyja, kojem je Nucky pomogao u usponu – na prvi su pogled učvrstili moć tako što su uspješno lažirali izbore i osigurali da Nuckyjev ortak postane gradonačelnikom . Međutim, nakon krvavog napada Ku Klux Klana na skladište Chalkyja Whitea, Nucky shvaća da je njegov utjecaj nad Atlantic Cityjem oslabio, ponajprije zbog federalnih agenata koji su ga uhitili zbog prijevare na izborima i pretresli mu ured, a zatim i zbog članova njegova najužeg kružoka i obitelji, koji su se urotili s Jimmyjevim ocem, starim komodorom Louisem Kaestnerom, kako bi Nuckyja u potpunosti svrgli. Za to vrijeme, mafijaši poput Arnolda Rothsteina, Luckyja Luciana, Meyera Lanskyja i Ala Caponea čekaju u sjeni na pravu priliku da ugrabe što veći komad Nuckyjeva kolača.

________________________________________________________________________________________

STRIKE BACK

Protuudar

Godina: 2011.

Zemlja: SAD

Žanr: AKCIJA, KRIMI

Režija: Paul Wilmshurst

Glumci: Sullivan Stapleton, Philip Winchester, Amanda Mealing, Eva Birthistle, Rhashan Stone

Sažetak

Neočekivani savez dvojice vrsnih specijalnih agenata, američkog otpadnika i elitnoga britanskog špijuna, u središtu je vratolomne i napete radnje „Protuudara“, prve dramske serije iz „Cinemaxove“ produkcije.

Sinopsis:

Visokooktanski, bjelosvjetski triler čije priče kao da su preuzete s naslovnica današnjih novina, „Protuudar“ je dramska serija koja prati dvojicu pripadnika tajne antiterorističke organizacije znane kao Odjel 20: britanskog narednika Michaela Stonebridgea i bivšeg operativca američkih specijalnih postrojba Damiana Scotta.

U deset nastavaka pratimo Stonebridgea (Philip Winchester) i Scotta (Sullivan Stapleton) dok krstare svijetom na tragu opasnoga međunarodnog terorista imena Latif, koji s pomoću oružja masovnog uništenja planira napad čije bi se posljedice mogle odraziti na cijeli svijet.

Seksi, napeta i puna akcije, serija je smještena na egzotične lokacije i puna je naglih obrata i iznenađenja, dok dvojica protagonista putuju u New Delhi, Cape Town, Darfur i još dalje kako bi osujetili loše namjere terorista koji žele da našim planetom zavladaju anarhija i uništenje.

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861