24 8×09: 12:00 a.m. – 01:00 a.m. – serijala.com
Trenutno čitaš
24 8×09: 12:00 a.m. – 01:00 a.m.

24 8×09: 12:00 a.m. – 01:00 a.m.

Novih sat vremena će donijeti nove probleme ali i riješiti jedan. Jacka ponovno premalo, akcije također, ovaj put čak nije bilo ni predsjednika, nego je dosta vremena otpalo na, nadajmo se, završetak cijele one zbrke oko Dane Walsh te na sukob između samih negativaca. Nuklearno oružje bi moglo razoriti New York, pitanje je samo što će konkretno biti meta.

Gospodin Bauer se vratio u CTU, premda smo ga u ovoj epizodi vidjeli u uistinu vrlo malo scena, Jack opet rastura, pokazuje da je glavni. Svi se drže protokola, Chloe ne smije upasti u sobu dok je Renee pod ispitivanjem, ali onda dolazi Bauer, Jack Bauer, jednom rukom rješava stražara, upada u sobu. Gle čuda, ponovno jednom rukom hvata Kristine Smith za gušu, pribija je uz zid, pa ti njemu sad reci nešto ako smiješ. No ni to nije sve, dojmljiva je bila scena kada mladi CTU agent Owens objašnjava Brianu Hastingsu kako će provesti plan, standardno, kako i ide, a onda Jack legendardno: “Ništa tu nije standardno”. Stvarno čovjeku bude žao što ga tako slabo prikazuju. Kada se nadamo novoj sezoni serije 24, nadamo se Jacku Baueru, no ove sezone ga vrlo, vrlo slabo gledamo. Prava šteta, no još uvijek ima nade da će se to promijeniti do kraja sezone.

Problem koji je riješen u ovoj epizodi zove se “Kevin i prijatelj”. Proganjao je Danu Walsh, odnosno, kako joj je pravo ime – Jenny Scott od početka sezone. Moramo priznati da se činilo kako će je još dobar dio epizoda gnjaviti no i ovo se završilo prilično brzo, u prošloj epizodi pao Bazhaev, u ovoj Kevin. I dalje se brzo napreduje s radnjom, dolazi do pomaka, pohvalno jeste, no što će onda držati priču do kraja sezone? Ionako je ovaj zaplet vrlo slabašan, imali su oni puno bolje zaplete u prethodnim sezonama. Vjerojatno će doći do novih zapleta i preokreta jer ni u ovoj epizodi isti nisu izostajali. Farhad Hassan napokon dobije nuklearni materijal, ali plan se mijenja, više nije zadatak materijale izvesti iz zemlje nego će ih upotrijebiti kao oružje za napad na New York.

Dolazi do još jednog preokreta – Farhad bježi, javlja CTU-u gdje su neprijatelji, pa tako ponovno kreću timovi po nuklearni materijal, ovaj put umjesto Colea, na čelu će biti Jack Bauer. Čudno je kako Farhad odjednom ne želi da New York bude napadnut, ok, nije on nikad ni razmišljao o napadu na ovu zemlju, ali čovjek je bio spreman ubiti brata, prekinuti mirovni sporazum, a sad se smekšao i ne želi baš napad jer bi njegova zemlja mogla nastradati još više. Čudan negativac, pada nam na pamet Tony Almeida i silni preokreti oko njega u prošloj sezoni. Međutim, za žaljenje nema potrebe, ovo je dobra stvar za priču, CTU dobiva drugu priliku za nuklearni materijal, u sljedećoj epizodi ćemo saznati hoće li opet završiti na isti način kao i zadnji put ili će se stvari odviti drugačije. S obzirom da će Jack biti glavni i da kod njega “ništa nije standardno”, potonja opcija se čini izglednija.

Cole Ortiz nije bez razloga odsutan, napisali smo kako umjesto njega Jack dolazi na čelo tima, ali upravo zbog toga jer šef CTU-a ne zna gdje je on, a ne zna ni gdje je Jenny Scott. Cole se uputio prema svojoj zaručnici, otkrio istinu, sve mu je rekla, sva sreća pa nisu s time išli previše u detalje i onda šok, Nick ubije Kevina, Cole ubije Nicka, Jenny se malo rasplače i eto ga na – cijela ona zbrka s Kevinom začas riješena. Ipak, ostavit će to tragove, pitanje je kako će se sada Cole odnositi prema svojoj voljenoj zaručnici. Nameće se tu još jedno pitanje, ako, napominjemo, ako će se u sljedećoj epizodi riješiti ta stvar s Kevinom, sakriju negdje tijela, vrate se u CTU kao da ništa nije bilo, nastave obavljati posao, čemu sve to onda? Ostat će trajno to da je Cole otkrio pravu istinu o Jenny, ali će također ispasti cijela ta stvar nepotrebna i samo popunjavanje vremena. Mogli su umjesto Kevina bez problema staviti Jacka.

Brian Hastings, šef CTU-a mora spašavati svoju stražnjicu. Saznali smo u ovoj epizodi da je CTU pokrenut na zahtjev predsjednice Taylor te da je Rob Weiss postavio upravo Briana kao šefa. Sada iz Bijele kuće Weiss nikako nije zadovoljan time što teroristi i dalje imaju nuklearni materijal pa se traže krivci. Kako to ne bi bio šef, Weiss predlaže da to bude Renee Walker zbog onih svojih 15 uboda nožem u Vladimira Leitanana. Postaje ta stvar zanimljiva, sada se čini kako je Brian samo klasičan pijun u toj cijeloj priči, drugi upravljaju njime, uopće nema svoje čvrste stavove, prilično labav šef CTU-a. To mu je do znanja dao Jack, vidjet ćemo u epizodama koje dolaze hoće li Brian poslušati njegov savjet ili će ga Weiss i dalje podsjećati da je zahvaljujući njemu on na toj poziciji na kojoj jeste. I za Renee se našlo nešto minuta, otkrili smo neke pojedinosti o njezinoj prošlosti, uglavnom ništa značajno. A čini se kako bi moglo biti nešto između nje i Jacka. Što bi se reklo, čeka se poljubac, i onda treba još da nakon sezone pauze naiđe Audrey Raines i dobili smo od ozbiljne akcijske serije ljubavnu priču.

Uglavnom, solidna epizoda, najviše smeta manjak scena sa Jackom i manjak akcije. Ovo potonje donekle popunjavaju brzi razvoji priče, napredak, preokreti i iznenađenja, no manjak Jacka ne može nadoknaditi ništa drugo nego da on pod hitno dobije veću minutažu po epizodi. Uistinu, ovo je prvi put u nekoj sezoni ove serije da Jacka gledamo ovako malo. Novi likovi uzimaju sve više maha, Chloe jedva vidimo a i kad je vidimo to je zbog tehničkih stvari – da spoji na razgovor sve prisutne. A kad se samo sjetimo kakvu je značajnu ulogu imala u prošlim sezonama…

punapunapunapolaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861