Predstavljamo: The Clone Wars – serijala.com
Trenutno čitaš
Predstavljamo: The Clone Wars

Predstavljamo: The Clone Wars

Za sve ljubitelje Star Warsa tu su ratovi klonova u animiranom svijetu. Treba napomenuti da postoji film Star Wars: The Clone Wars (dakako, animirani) s kojim je sve počelo, a kada pogledate isti spremni ste za epizodne avanture.

The Clone Wars je radnjom smješten između drugog i trećeg SW filma što jamči dosta akcije u svakoj epizodi, poznate likove, ali i nešto novih od kojih je većina simpatična. Kako su bitke između Republike i Separatista u tijeku, stanje nikada nije smireno, a kroz 22 epizode koliko nudi prva sezona obići ćete vrlo raznolika mjesta i planete. Svjetlosne mačeve ćete gledati u akciji kao i mnoštvo poznatih elemenata i stvari iz SW filma. U tijeku je druga sezona koje ćemo se također dotaknuti u ovom predstavljanju (do sada je prikazano 14 epizoda), no krenimo redom.

Kao što smo naveli u uvodu, The Clone Wars saga počinje dvosatnim filmom po kojemu se već može naslutiti kakva će biti serija – izvrsna. Nakon filma, najavljivano je krenula serija s prvom sezonom koja je imala 22 epizode. Odmah na početku producenti su dali do znanja da misle ozbiljno pa smo tako imali prilike vidjeti mudrog Yodu u akciji. Od druge epizode pa nadalje znamo i tko su glavni likovi – Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker te njegov mladi padawan Ashoka Tano. Svaka se epizoda bavi svojom pričom, međutim, tijekom sezone zna biti radnje koje se izravno nastavlja kroz nekoliko epizoda. Tako da ima epizoda gdje nećemo vidjeti Kenobija, ima epizoda gdje nećemo vidjeti Skywalkera i njegovog padawana, ovisno o problemima s kojima se bavi epizoda. Glavni negativac je grof Dooku te njegov podanik Griveous s kojim će se glavni junaci nemalo puta susretati, premda svaki puta, vrlo blizu da ga poraze, on kukavički pobjegne.

Akcije ima u dosta velikoj količini, pohvalno je i to što ima zaista maštovitih kadrova i scena, premda je ova serija animirana, užitak ju je gledati. Kako je prije svega namijenjena onima mlađeg uzrasta, priča, premda je dobra, uvijek završi očekivano, dobri pobijede, zli izgube. Kroz epizode ćemo vidjeti razne planete, razne arhitekture i zgrade, dosta raznolike neprijatelje a sve to izgleda uvijek puno novih ideja, oku ugodno. Maksimalno iskorištavaju Star Wars elemente, ubacuje se zaista mnoštvo toga, prva sezona je fenomenalna uz tek nekoliko epizoda koje se mogu označiti kao prosječne. Štoviše, prva sezona završava nevjerojatno dobro, dolazi novi negativac – Lovac na ucjene, prikazan kao vrlo mudar, vješt i opasan sa isto tako opasnim namjerama. Odmah po njegovom dolasku stvari postaju dosta zanimljivije jer njemu nije meta makar što, nego vrlo vrijedna i rijetka stvar. Kako je prva sezona bila uspješna nije dugo trebalo čekati na potvrdu druge koja je počela prošle jeseni.

Nakon 14 viđenih novih epizoda moramo priznati da se prva sezona činila boljom. Ova sezona nudi stvari koje nismo vidjeli u prethodnoj, akcija je nešto konkretnija, likovi se puno više sukobljavaju s smrtnim situacijama, ali kao da je malkice opala po kvaliteti. Tu su tri epizode u nizu gdje gledamo isti planet, nakon toga dvije vezane epizode gdje pratimo razvoj radnje unutar svemirskog broda. Ova sezona jeste izvrsna, količina akcije nije opala, priče su također zanimljivije, ali po pitanju raznolikosti su malo posustali. Stvar se počela popravljati prije 3 epizode, vraćaju se na raznolikost, imali smo prilike vidjeti jedan prilično maštovit planet i futuristički grad prepun detalja.

Sve u svemu, Star Wars: The Clone Wars vrijedi pratiti, bez obzira što je riječ o animiranoj seriji, svim ljubiteljima svjetlosnih mačeva i SW stvari trebala bi se dopasti. Gledatelje će najviše privući raznolikost planeta i kompletnog okoliša, maštovitost producenata ali i prilično velika količina akcije koja nije tek čista akcija nego nesvakidašnji i napeti prizori. Kako je riječ o animiranoj seriji, svaka epizoda traje tek dvadesetak minuta, stoga je najbolje pričekati da se skupi nekoliko epizoda i onda se upustiti u Star Wars animirani svijet.

2 komentara
  • Lijepo. Gledao sam vecinu prve sezone. Film je bio prilicno los, isto kao i prvih nekoliko epizoda, onda mi je postalo cisto dobro oko pete/seste epizode. Zabavno je, iako definitivno za mlade uzraste. Morao bih nastaviti i pogledati bar prvu sezonu do kraja. :)

  • zašto se stalno kroz tekst provlači “bez obzira što je riječ o animiranoj seriji”? što je animacija manje vrijedna? pogotovo u današnje doba, kad je i pola Gilmorica renderirano/animirano? (tko ne vjeruje, http://www.youtube.com/watch?v=clnozSXyF4k)

    to sa strane, SW:CW je dobra serijica, ali potpuno bezperspektivna – svi znamo kako priča završava.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861