Preminuo Andy Whitfield – serijala.com
Trenutno čitaš
Preminuo Andy Whitfield

Preminuo Andy Whitfield

Tužna vijest za sve štovatelje lika i djela Andya Whitfielda. Popularni glumac, najpoznatiji po ulozi Spartaka u seriji Spartacus: Blood & Sand, je izgubio najvažniju bitku. Onu sa opakom bolešću.

Velški glumac preminuo je 11. rujna 2011. godine od non-hodginovog limfoma, zloćudne promjene limfnih stanica. Preminuo je u Syndeyu gdje živi od 1999. godine. Rak  mu je otkriven tijekom rutinskog pregleda, prije snimanja druge sezone Spartaka, u ožujku 2010. godine. Diagnosticiran mu je prvi stadij, te je Andy uspješno prošao lječenje te najavio povratak. No rak se ipak vratio, te je morao odustati od uloge Spartaka i proći agresivniju terapiju u borbi protiv ove bolesti, koju je, nažalost, izgubio.

Andy, prije uloge Spartaka, iza sebe je imao par pojavljivanja u serijama poput McLeods’s Daughters, te uloge  u relativno nepoznatim filmovima Gabriel i The Clinic. No on će sasvim sigurno ostati upamćen po sjajno odrađenoj ulozi Spartaka, koja mu je sasvim sigurno mogla otvoriti mnoga vrata.

Za kraj podsjetimo se  kako je izgledao Spartak u Andyevoj interpetaciji, u nekim od epskih scena serije Spartacus: Blood & Sand.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HmUKKhQ7NkE[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4BaeUTeS9tk&feature=related[/youtube]

I za kraj, neke od najupečatljivijih scena:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=efKW92bYP7U[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DhslEgn_8SM&feature=related[/youtube]
19 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861