Udruženje filmskih i televizijskih glumaca prijeti štrajkom ako se ne postigne dogovor do 30. lipnja – serijala.com
Trenutno čitaš
Udruženje filmskih i televizijskih glumaca prijeti štrajkom ako se ne postigne dogovor do 30. lipnja

Udruženje filmskih i televizijskih glumaca prijeti štrajkom ako se ne postigne dogovor do 30. lipnja

Štrajk scenarista je započeo u svibnju i skoro dva mjeseca od njegovog početka nema prevelikih pomaka u pregovorima. Gledatelji zasad ne osjećaju velike promjene iz razloga što se serije snimaju debelo unaprijed i sve velike streaming platforme čuvale su određeni broj projekata upravo za ovo razdoblje. Kroz mjesec-dva osjetit će se pad količine novog sadržaja na streamerima, dok je network televizija već sad potpuno mrtva. Kabelske serije (HBO, Showtime, FX) imaju određeni broj projekata spremnih unaprijed, ali i to će vrlo brzo presušiti.

Ono što bi moglo u potpunosti zatvoriti Hollywood jest štrajk Udruženja filmskih i televizijskih glumaca koji je pred vratima. Predsjednica udruge Fran Drescher informirala je članstvo kako su pregovori u tijeku i da napreduju solidno. Dio članstva nije dobro reagirao na objavu jer smatraju da je pozicija povjerenstva premekana i kako bi htjeli da se zauzme čvršća pozicija prema AMPTP-u (Alliance of Motion Picture and Television Producers). Potpisnici pisma uključuju tristotinjak glumaca među kojima se ističu Meryll Streep, Julia Louis-Dreyfus, Ben Stiller, Kevin Bacon i mnogi drugi.

Udruženje glumaca traži bolje uvjete za sve svoje članove, od povećanja minimalne plaće, zdravstvenog osiguranja, mirovine, drugačije raspodjele prihoda od streaminga i brojnih drugih regulacija među kojima se ističe umjetna inteligencija kao najnovije sredstvo nezadovoljstva. Pregovori će trajati još dva dana jer je 30. lipanj posljedni dan za dogovor nakon kojeg započinje štrajk.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861