Štrajk glumaca i scenarista mora završiti do 1. listopada kako bi se spasila TV sezona kaže šef Foxa – serijala.com
Trenutno čitaš
Štrajk glumaca i scenarista mora završiti do 1. listopada kako bi se spasila TV sezona kaže šef Foxa

Štrajk glumaca i scenarista mora završiti do 1. listopada kako bi se spasila TV sezona kaže šef Foxa

Udruženje filmskih i televizijskih glumaca (SAG-AFTRA) i scenarista (WGA) i dalje drži Hollywood zatvorenim. AMPTP i studiji i dalje ne žele pristati na postavljene uvjete, a šef Foxa Michael Thorne jučer je pojasnio da ako do završetka štrajka ne dođe do 1. listopada vrlo su male šanse da se ova televizijska sezona može spasiti. Čak i ako štrajkovi nekim čudom završe do 1. listopada bit će potrebno oko osam tjedana da se sve pokrene i započnu snimanja.

Fox je, baš kao i većina broadcast mreža, popunila svoj jesenski program reality emisijama i reprizama. Budući da su šanse male da će studiji i AMPTP pristati na uvjete scenarista i glumaca u sljedeća dva tjedna, morat će se pomiriti s time da je televizijska sezona 2023./2024. efektivno uništena. Streaming servisi su u nešto boljoj poziciji zbog svojih lagera, ali i to će uskoro presušiti.

Bolje vijesti stižu iz Marvela. Sindikalno su se organizirali Marvelovi VFX zaposlenici i službeno su dobili palac gore od IATSE-a (International Alliance of Theatrical Stage Employees) da je njihov sindikat prihvaćen u povijesnom glasanju u kojem su svi članovi glasali za, bez glasova protiv. Disneyjevi su zaposlenici isti postupak započeli krajem kolovoza i očekuje se da će se i oni sindikalno organizirati. Nažalost, sindikat (zasad) uključuje samo on-set zaposlenike, a ne i one koji rade na post-produkciji. Prvi korak je učinjen i nadamo se da će i oni uskoro moći ostvariti bolje uvjete rada i za sebe.

Pročitaj još

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861