Štrajk scenarista ušao u treći mjesec, nema snimanja u LA-u, glumci pregovaraju još šest dana – serijala.com
Trenutno čitaš
Štrajk scenarista ušao u treći mjesec, nema snimanja u LA-u, glumci pregovaraju još šest dana

Štrajk scenarista ušao u treći mjesec, nema snimanja u LA-u, glumci pregovaraju još šest dana

Štrajk scenarista ušao je u treći mjesec bez naznaka da će uskoro završiti. AMPTP trenutno pregovara s udruženjem filmskih i televizijskih glumaca (SAG) koji su trebali započeti svoj štrajk 1. srpnja. Ugovori su produženi do 13. lipnja kako bi se pregovori nastavili i spriječio se dupli štrajk. Takva situacija dogodila se 1960. kada su se scenaristima u petom mjesecu štrajka pridružili glumci na prijedlog tadašnjeg predsjednika SAG-a, Ronalda Reagana. Tijekom tog duplog štrajka scenaristi i glumci ispregovarali su zdravstveno osiguranje i mirovine.

Pripreme za štrajk glumaca započele su jučer jer se trenutno ne očekuje povoljan dogovor s AMPTP-jem. Naravno, ne bi prvi puta bilo da se “u pet do 12” postigne dogovor. Posljednji rok za tu mogućnost jest 23:59 12. lipnja.

Što se tiče scenarista (WGA) oni su i dalje zadnja rupa na svirali i ne očekuju sjesti za stol s AMPTP-jem dok se prvo ne riješe ugovori s glumcima. U međuvremenu, u Los Angelesu se trenutno ne snima ništa što nije reality. Produkcija na svim igranim filmovima i serijama je obustavljena i neće se otvarati dok štrajk scenarista ne završi. “Nadamo se — zbog njihovog članstva — da će ovaj put njihovo vodstvo biti svjesno trenutka koji je pred nama. Posljednje što bilo koji sindikat u zemlji sada želi biti je DGA.”, komentirao je jedan od članova WGA-a situaciju s glumačkim sindikatom, aludirajući da si je sindikat redatelja pucao u noge kada su prvi prihvatili nove ugovore.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861