Top Gear se vratio 18. sezonom, nastavlja se i na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Top Gear se vratio 18. sezonom, nastavlja se i na HRT-u

Top Gear se vratio 18. sezonom, nastavlja se i na HRT-u

Prošle nedjelje krenula je 18. sezona britanske, slobodno možemo reći kultne automobilističke emisije Top Gear, a HRT najavljuje nastavak emitiranja serije u 10. sezoni. Ne računajući božićni specijal sniman u Indiji, aktualna 18. sezona ponovo će imati sedam epizoda, dok deseta ima tri epizode više.

U prvoj epizodi Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May po Italiji su jurcali u skupocjenim trkaćim automobilima Lamborghini Aventador, McLaren MP4-12C i britanskom Noble M600 – od uskih ulica starog Rima do brzih zavoja legendarne Imole. Doduše, u inače vrlo solidnoj epizodi gostovao je dosad najgori gost, will.i.am iz Black Eyed Peasa… Nadamo se da vam fast forward kontrole na daljinskom rade. Također, u nadolazećim epizodama Hammond bi trebao sjesti u američki NASCAR bolid, trojac će isprobati kineske automobile u Kini, a u Švedskoj će sjesti u novi Ferrari FF.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kh740aSi6-I[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0MbG6g7kA38[/youtube]

HRT trenutno ponedjeljkom emitira devetu sezonu, a odmah potom, počevši od 13. veljače, nastavit će s emitiranjem desete sezone. Video najava i službeno press izvješće u nastavku.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vlaPah412rk[/youtube]

Top Gear 10

ponedjeljak, HTV2, 13.02.2012., 20:50

Top Gear najbolja je britanska emisija o automobilizmu i najpopularnija emisija drugog programa BBC-ja, koja svaki tjedan privlači natprosječan broj gledatelja. Uz toliku gledanost pomislili biste da će se stvari malo smiriti i da će se voditelji početi ponašati u skladu sa svojim godinama. No, pogriješili biste. Deseta sezona uključuje izazove na koje bi se rijetki odvažili.

Na primjer, tko bi se normalan pokušao voziti kroz pustinju Kalahari u 20 godinama starim krntijama? Ili pokušao prijeći opasni La Manche flotom amfibijskih automobila koji su sposobni za plovidbu manje od prosječne crkve? Pogodili ste – tri neustrašiva voditelja Top Geara: Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May.

Naravno, Top Gear je mnogo više od triju odraslih muškaraca koji izvode ludorije. Bit će i ozbiljnog automobilističkog novinarstva s iscrpnim testiranjima najnovijih modela na cesti, osvrta na povijest automobilizma, pokusa u kojima sudjeluju ljudi protiv strojeva i tjednih testiranja snage najegzotičnijih svjetskih superauta.

Tu su i provjerene atrakcije Top Geara, uključujući “vijesti”, “fora zid” i Stig, koji će iskušavati bogate i slavne u redovitoj rubrici “zvijezda u autu umjerene cijene”.

1. epizoda: TOP GEAR POLAR SPECIAL 2007

Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond sudjeluju u posebnom polarnom izdanju emisije. Epska utrka počinje u gradu Resoluteu u sjevernoj Kanadi, a završava se 720 kilometara dalje na magnetnom Sjevernom polu. Teren koji svladavaju jedan je od najneugodnijih na Zemlji – spoj brdovitog kopna i nazupčanog morskog leda gdje se temperatura zna spustiti do nepojmljivih minus 65. A tu su i sjeverni medvjedi. Na Arktiku živi 80 posto svjetske populacije sjevernih medvjeda, kojima, kad je u pitanju obrok, nije bitno je li riječ o tuljanima ili ljudima.

Kako je ovo Top Gear, načini prijevoza trojice voditelja pomalo su neuobičajeni. Jeremy i James, naravno, voze. Njihovo je vozilo za taj zadatak specijalno preuredila islandska inženjerska ekipa, među čijim je postignućima i prvi prelazak preko grenlandskog ledenog pokrova automobilom.

Richard putuje na ne tako tehnološki razvijen način – saonicama koje vuče deset pasa kanadskih Eskima. Što se tiče ljudskog društva, Richarda prati Matty McNair, vrlo iskusna polarna istraživačica koja se gotovo telepatski razumije sa svojim psima.

Suprotstavljanje psećih i konjskih snaga možda se čini kao neravnopravno natjecanje, no s obzirom na karakteristike terena ne može se reći tko će prvi stići na pol. Ustvari, nije sigurno da će ijedna ekipa uopće stići na cilj…

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861