Poznata lica u pilotima, dio drugi – serijala.com
Trenutno čitaš
Poznata lica u pilotima, dio drugi

Poznata lica u pilotima, dio drugi

Pilot sezona u punom je zamahu, mreže su naručile svoje pilote, a svakog dana stiže novi val vijesti o glumcima koji su izrazili želju vratiti se na male ekrane. Još jednom podsjećamo, odluka o tome koji će od ovogodišnjih pilota dobiti zeleno svjetlo i pojaviti se na malim ekranima najesen neće biti donešena sve do svibnja – da budemo precizniji, do 16. svibnja, kada NBC službeno otvara “upfront week”.

Mnogi fanovi Fireflya i Dollhousea zasigurno će biti presretni kad čuju da je Alan Tudyk dobio ulogu u pilotu sitcoma za ABC, trenutno nazvan Suburgatory. Serija se vrti oko tinejdžerice Tesse (Jane Levy), koja se nevoljko mora s ocem preseliti s Manhattana u predgrađe. Tudyk igra ulogu prijatelja Tessinog oca koji godinama živi u pregrađu.

Nakon što je 2 sezone glumila u FX-ovim Richesima, Minnie Driver se vraća na male ekrane, i to u glavnoj ulozi u dramskom pilotu Hail Mary. CBS-ov pilot klasični je “procedural with a twist”, u kojem privatna istražiteljica iz Atlante (Driver) združuje snage s najboljim prijateljem svog preminulog sina.

Tim Allen godinama je glumio u ABC-evom Home Improvementu, a sada bi se ponovno mogao vratiti na mrežu, u multicam sitcom pilotu koji zasad još nema naziv. Prethodno poznat pod nazivom Man Up i The Last Day of Man, u središtu pilota nalazi se muškarac (Allen) koji pokušava održati svoj muški ponos u svijetu u kojem dominiraju žene.

Također, Rob Corddry, kojeg smo zadnji put vidjeli u Children’s Hospitalu, sada ima pilot za FOX – radi se o potencijalnom sitcomu Roba Thomasa (Veronica Mars), Little in Common, o tri obitelji koje su povezane svojom djecom koja zajedno igraju bejzbol u maloj ligi. Corddry će glumiti Marshalla Wellersa, koji se nakon selidbe sa svojom obitelji iz Kalifornije u Teksas teško prilagođava južnjačkom načinu života. Druga obitelj je latino američka, koja ima potpuno drukčiji pristup odgoju djece, a treća obitelj je afroamerička koja sport shvaća vrlo ozbiljno.

Zvijezde propalog Lone Stara također su našle posao – prvo je stigla vijest da je Adrianne Palicki nova Wonder Woman, a sada su se zaposlili i Jimmy Wolk i Eloise Mumford. Wolk se prebacuje na ABC u pilotu Georgetown, primetime sapunici smještenoj u Washington, DC-u, u svijet politike i nemilosti. Mumford se, s druge strane, baca u horor vode, u ABC-evom pilotu The River, koji se vrti oko grupice ljudi koja kreće u potragu kroz amazonsku prašumu tražeći nestalog TV istražitelja ala Stevea Irwina. Mumford će glumiti pilota helikoptera čiji je otac, kamerman tog televizijskog istražitelja, također nestao.

Mike O’Malley, kojeg gledamo u gostujućoj ulozi u FOX-ovom Gleeu, mogao bi biti stalna pojava na FOX-u ukoliko mreža naruči Family Album, sitcom u čijem je središtu Dave (O’Malley), bivši sportaš koji se nakon obiteljskog odmora vraća kući kao nova osoba i pravi obiteljski čovjek. Ukoliko sitcom dobije zeleno svjetlo, O’Malleyeva uloga u Gleeu neće biti zakinuta – glumac će se pojaviti u 6 epizoda 3. sezone popularne serije.

Ukratko – Leelee Sobieski mogla bi doći na male ekrane – glumica je dobila ulogu u CBS-ovom pilotu Rookies, kojeg producira Robert DeNiro. Zatim, Natalie Morales (The Middleman, Parks & Recreation) će glumiti u pilotu Chelsee Handler za NBC, Are you there, vodka? It’s me, Chelsea, a Jason Isaac je dobio glavnu ulogu u REM-u, NBC-evom pilotu od kreatora Lone Stara kojeg opisuju kao triler u maniri Inceptiona. Grimm, jedan od zanimljivijih pilota ove godine, dobio je zaštitno lice, a njegovo je ime David Giuntioli.

I za kraj – Kiefer Sutherland bi se mogao vratiti na FOX ako prihvati ulogu u Touch, dramskom pilotu Tima Kringa (Heroes). Još nema službene potvrde da je glumac prihvatio ulogu u pilotu, u čijem se središtu nalazi otac (uloga ponuđena Sutherlandu) koji saznaje da njegov autistični sin može predvidjeti događaje prije nego što se dogode.

Nadopuna: Kiefer je ipak prihvatio ulogu, piše Deadline. Početak produkcije očekuje se krajem svibnja ili početkom lipnja. I Timu Kringu i Kieferu Sutherlandu ovo je televizijski povratak nakon jedne sezone pauze. Kringovi Heroesi bili su otkazani u četvrtoj, a Kieferov 24 u osmoj sezoni. Kiefer je za svoju ulogu dobio Emmy, a Kring podsmjeh gledateljstva zbog druge, treće i četvrte sezone Heroesa.

2 komentara
  • iako zvuči čudno, na nekim forumima i portalima kruže komentari da je tim kring zapravo napravio jako dobar scenarij za touch, a još se i Kiefer Sutherland ubacio u projekt, tako da ovo sada postaje stong contender za pickup.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861