Politički skup Stewarta i Colberta – serijala.com
Trenutno čitaš
Politički skup Stewarta i Colberta

Politički skup Stewarta i Colberta

Nakon tjedan dana najavljivanja najave, Jon Stewart i Stephen Colbert konačno su najavili ono što se pretpostavljalo da će najaviti… “Skup za povrat razuma” te “Marš za održavanje straha,” najavljeni za 30. listopad.

Stewart i Colbert voditelji su Comedy Centralovih kasnovečernjih satiričkih političkih emisija, a skupovi su odgovor na skup za “Povrat časti” kojeg je organizirao Glenn Beck, votitelj emisije na konzervativnoj news mreži Fox News. Beck je svoj skup, na kojem je pozvao Ameriku na “povrat vjere u Boga te okretanje vrijednostima koje su naciju učinile velikom”, održao 28. kolovoza, na dan povijesnog govora Martina Luthera Kinga.

Dvojac je redovito ismijavao Beckove nastupe u svojim emisijama, kao i kompletan program Fox Newsa zbog njihove politike zastrašivanja javnosti i nerijetko radikalnog desnog diskurza. Posljednjih tjedana više nego obično, u svijetlu kontroverznog plana izgradnje muslimanske džamije blizu mjesta srušenih tornjeva WTC-a.

Stewart je svoj skup najavio kao umjeren i racionalan, samim time protuteža Beckovom, a Colbert u svom uobičajenom faux konzervativnom stilu kontrira Stewartu “Mašem za održavanje straha.”

Stewart je najavio skup…

Vidimo se 30. listopada kako bismo širili bezvremensku poruku – ‘Smanji ton, Ameriko,’ milijunski marš umjerenih, gdje ćemo preuzeti ulice te poslati poruku našim vođama i medijima koja govori – ‘Ovdje smo! I… ostajemo samo do šest, jer imamo dadilju.’

…a Colbert kontrirao, unutar granica lika konzervativnog novinara, kojeg glumi u svom showu:

Sad nije vrijeme za stišavanje. Sada je vrijeme da svi sposobni ljudi polude za svoju slobodu!”

Rally to Restore Saninty!

Keep the Fear Alive!

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861