Pickbox je lokalizirani Netflix, ima Orphan Black, uskoro i Breaking Bad – serijala.com
Trenutno čitaš
Pickbox je lokalizirani Netflix, ima Orphan Black, uskoro i Breaking Bad

Pickbox je lokalizirani Netflix, ima Orphan Black, uskoro i Breaking Bad

I dok u Hrvatskoj još uvijek morate izvoditi vratolomije da umjesto pirata gledate serije preko Netflixa, stiže domaći pandan tog popularnog streaming servisa — Pickbox.tv. Trenutno se hvale sa više od 2500 sati serija, filmova, dokumentaraca i dječjeg sadržaja, prevedenih i titlovanih, a čak je i cijena prihvatljiva.

Radi se o već isprobanom Video on Demand modelu tipa Netflix ili HBO Go — “knjižnica” serija i filmova dostupnih na ekranima osobnih računala, tableta ili smartphoneova. Uz “dodanu vrijednost” integriranih prijevoda na hrvatski jezik. Usluga je dostupna na području gotovo cijele, je li, bivše države — u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.

Što i za koliko? Mjesečna pretplata od 38 kuna omogućuje vam gledanje nekih ekskluzivnih premijera, ponešto aktualnih stvari te dosta starijih kultnih naslova. Od regionalnih premijera zasad su gore Orphan Black — sa novim epizodama dostupnim par sati nakon američkog emitiranja te povijesni Vikinzi.

Obzirom da je na “tradicionalnoj” domaćoj televiziji bio katastrofalno tretiran — na Pickboxu ćete u miru moći pogledati Breaking Bad, primjerice, ili nadoknaditi propuštene sezone Sherlocka i Scandala, a gore je hrpa kultnih britanskih serija poput Crne Guje, Fawlty Towersa, originalnog The Officea, Red Dwarfa i slično.

iPad 2 Hotbox

Usluga je tek krenula i ponuda će se nastaviti širiti — “Od 1. lipnja na redu su nove premijere i to ponovo nove serije koje se premijerno prikazuju u regiji kao što su Crna lista (The Blacklist) i Doktori za seks (Masters of Sex) iz vrhunske produkcije kompanije Sony, kažu nam iz Pickboxa.

Djeco, ima još. “Sadržaj je rezultat za sada potpisanih ugovora sa pet velikih svjetskih studija: MGM, Sony, Disney, BBC i ITV. No, veliki broj sadržaja tek kreće, među njima i najnovije regionalne premijere koje do sada nisu bile dostupne gledateljima — i to već početkom lipnja. Glavna želja je imati sadržaj koji bi sami korisnici voljeli izabrati iz svjetske produkcije.”

Usluga je zasad dostupna na osobnim računalima i svemu što pokreće Appleov iOS, a sljedeći korak je širenje dostupnosti platforme. “Već u lipnju bit će dostupna i Android aplikacija, uz već postojeću iOS mobilnu aplikaciju. A početkom jeseni kreće i smart TV aplikacija te setup boxevi za uživanje u gledanju svih sadržaja na televizijskim ekranima u visokoj rezoluciji.”

iPad 2 serija

Može li domaći servis “preobratiti” generaciju odraslu na torrentima, naviklu na sadržaj “sada, odmah i besplatno, ne nužno legalno”? “Video na zahtjev je trenutno najbrže rastući trend u svijetu. Pokazalo se da legalna, kvalitetna i cijenom pristupačna usluga ima sve više korisnika. Upravo je ovo “sada i odmah” usluga jer u samo tri klika, jednostavno i brzo, vodi korisnika do svih sadržaja, omogućuje neometano i kontinuirano korištenje usluge, odnosno gledanje televizijskih serija u kojem nema čekanja, već su svi nastavci dostupni odmah.”

Projekt je u razvoju već par godina — “Ideja je nastala 2010. godine, a u osnovi je strast i glad za gledanjem televizijskih serija i filmova usklađenih sa ritmom života, točnije, gledanjem kada i koliko korisnici žele i imaju vremena. Pokrenuta je ogromnom željom Sanje Božić Ljubičić, suvlasnicom tvrtki Mediavision, koja zastupa jedanaest Foxovih TV kanala u Hrvatskoj i Sloveniji, i Mediatranslations, najveće prevoditeljske tvrtke u regiji koja prevodi filmove i serije s čak 23 svjetska jezika. Ideja je za svima dostupnu cijenu pružiti korisnicima neograničeni pristup televizijskim serijama i filmovima na njihov zahtjev, kada i gdje žele, u vrhunskoj kvaliteti i bez reklama ili ugovorne obaveze.”

12 komentara
  • Svaka čast! Ovaj projekt treba reklamirati što agresivnije i pozitivnije (uz razumljivu kritiku, naravno). HBO GO usluga je u zadnje vrijeme sve kvalitetnija (pogotovo s apdejtom sajta), OYO je dobra za selektivne domaće sadržaje, ali ovo je već prava stvar. Iako se Netflix širi po europskom tržištu, načekat ćemo se mi još na njega, pa je i vrijeme da imamo i vlastitu verziju univerzalnog streaming sustava. Naravno, torrenti su naša (razumljiva) svakodnevica, i nikakva digitalna televizija s 200 programa, ni ovakve stvari neće izbrisati tu činjenicu, ali barem je argumentacija piraterije sve oskudnija.

  • Ovo je super, ja sam za, ali da sto prije budu kompletni pa da najbolje serije ili one koje pratis da mozes gledati tu bez virusa i lose kvalitete slike, super stvar, sta je 39 kuna ili mislim nesto vise od 10 km mjesecno kad pratimo toliko serije ha ya :D

  • Pretplatit cu se sigurno kad stigne jos sadržaja, iskreno sad me malo toga iz ponude privlaci.

  • Ja već gledam par dana…uzeo 6 mjeseci a 1 mjesec gratis….za sada relativno oskudna ponuda ali,pišete,i radujem se tome,da će se uskoro širiti—za sada sam na Orphanu i Crvenom patuljku….

  • super bi bilo kada bi uz mobilne/tablet aplikacije bila i neka aplikacija za TV ili neki od popularnijih media playera tipa mede8ter

  • sviđa mi se ako se ponuda proširi a cijena ostane tako povoljna dobiti će i mene kao korisnika. Torrenti i free streaming stranice i dalje ostaju dobar backup i sredstvo pritiska da nam se pruži povoljan i legalan materijal.

  • Ovo bi mogla biti odlična stvar,ako ne zakažu sa najavljenim sadržajima. 38 kn je smiješna cijena. Naravno, čekam podršku za TV.

  • taman se poveselim da konačno mogu legalno pogledati neke serije za ok cijenu, a onda vidim da ne podržavaju linux. bez veze.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861