FX: U planu 3 nove drame i 2 komedije – serijala.com
Trenutno čitaš
FX: U planu 3 nove drame i 2 komedije

FX: U planu 3 nove drame i 2 komedije

FX, jedna od omiljenih nam mreža,jučerašnju je prezentaciju na TCA press turneji otvorio vijestima o obnovama triju sjajnih komedija, Louie, Wilfred i It’s Always Sunny in Philadelphia, o čemu smo već pisali. Usput je objavljeno da je predsjednik mreže John Landgraf produžio ugovor za dodatne tri godine. Na čelu mreže je proteklih sedam godina.

Prije nego su na pozornicu redom izašle zvijezde svih jesenskih serija, Sons of Anarchy, American Horror Story, The League i Sunny in Philly, Landgraf je pola sata odgovarao na pitanja novinara. Otkrio je da u dogledno vrijeme planiraju imati pet drama te sedam komedija na programu. Naravno, ne istodobno. Trenutno imaju tri drame, Sons of Anarchy, Justified i nadolazeći American Horror Story (Rescue Me završava u rujnu nakon sedam sezona) te pet komedija (obnovljeni trojac plus Archer i The League, koji također dobro stoje). Trenutno imaju dva pilota na razmatranju (superherojski Powers i krimi-triler Outlaw Country), a Landgraf kaže da je moguće da naruče oba i nijedan, a odluka se očekuje u narednih mjesec i pol. FX također pokreće kanadsku podružnicu (prijedlog slogana – It’s FX, eh?) koja će prenositi originalni FX-ov program, a u budućnosti i vlastite (ko)produkcije.

Sons of Anarchy se ove godine “vraća korijenima”, nakon treće sezone i lutanja (iz aspekta radnje, ali i kreativnog) po Irskoj. Radnja se odvija 14 mjeseci nakon izlaska većeg dijela kluba iz zatvora, a ponovo će se baviti internim konfliktima u klubu, posebice Jaxom i Clayom. Premijera sezone bit će 90-minutna epizoda, a kreće 6. rujna. Veselimo se povratku Sonsa, jer u prvim dvjema sezonama to je bila jedna od par najboljih televizijskih drama.

Sljedeća na redu bila je prezentacija nove serije American Horror Story, pod kreativnom palicom autora Gleeja, Ryana Murphya, koji je na FX-u već imao Nip / Tuck. Reakcije na pilot nisu pozitivne, a nedavnim angažmanom inače vrlo nam dragog Tima Mineara serija je vjerojatno potpisala vlastitu osmrtnicu. Mienarovi posljednji projekti su, redom: Firefly, Wonferfalls, The Inside, Drive, Dollhouse, Terriers i The Chicago Code, većinom sjajne serije i sve osim jedne (Dollhouse) otkazane nakon jedne sezone. Radi se o mitološki kompliciranoj seriji od koje će gledatelj zahtijevati odgovore na pitanja kojih je u 90-minutnom pilotu, navodno, mnogo. Murphy obećava većinu odgovora u drugoj i trećoj epizodi, te objašnjenje zašto glavni likovi i dalje žive u ukletoj kući u četvrtoj. Pišemo. Pamtimo. Glavni glumci serije su Connie Britton, Dylan McDermott, Jessica Lange i Denis O’Hare.

The League, možda najmanje eksponirana, no ni u kom slučaju loša FX-ova komedija (dapače!) trećom sezonom se vraća 6. listopada. U premijernoj epizodi gostovat će Seth Rogen. Autori serije u prošlim mjesecima imali su malen problem pred sobom, jer je postojala mogućnost otkazivanja sezone NFL-a, američkog nogometa, na kojoj se serija uvelike zasniva. Srećom, dogovor je na vrijeme postignut, a autori su odgađali početak snimanja koliko su mogli, no svejedno su u rukavu imali plan B (mala spontana reklamica: znate li da Serijala ima svoju mjesečnu rubriku u časopisu Plan B?).

Na oproštajnoj prezentaciji drame Denisa Learya, Rescue Me, nije bilo previše bitnih informacija, osim što je su-kreator serije Peter Tolan iz nekog razloga skinuo hlače na pozornici. Važnije informacije mogle su se čuti po završetku prezentacije, piše Deadline. Dvojac Tolan-Leary otkrio je da već rade na novom zajedničkom projektu u kojem bi Leary trebao biti glavni glumac. Rade ga on spec, dakle ne radi se o scenariju specijalno namijenjenom nekoj mreži, već ga namjeravaju “prodavati” po završetku. Radi se o čistoj polusatnoj komediji, doduše ne tradicionalnom sitcomu, koja bi vjerojatno ciljala prema kabelskim mrežama. Dvojac je već ranije, 2001., snimio sjajnu dramediju The Job (kod nas prevedena “Na zadatku,” ako se dobro sjećamo), tako da se radujemo projektu – ako ikad zaživi.

Standardno duhovitu i zabavnu prezentaciju imale su zvijezde It’s Sunny in Philadelphia (premijera 15. rujna), nedavno obnovljene za dvije sezone, a u posebnom fokusu bio je Rob McElhenney koji je samo zbog serije nabacio 23 kilograma te od kraja snimanja sezone već izgubio polovicu.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861