CW sezonu započinje u listopadu, Supernatural i Arrow srijedom – serijala.com
Trenutno čitaš
CW sezonu započinje u listopadu, Supernatural i Arrow srijedom

CW sezonu započinje u listopadu, Supernatural i Arrow srijedom

Kao posljednja od petorke nacionalnih mreža, The CW je predstavio svoj raspored koji sadrži velik broj promjena. Od pet naručenih novih serija, tri su na rasporedu od jeseni, The Carrie Diaries čeka siječanj i završetak Gossip Girl, a bez mjesta na rasporedu zasad ostaje nova drama Cult. Prvo tablica s rasporedom, a onda krećemo redom…

20.0020.3021.0021.30
Ponedjeljak90210Gossip Girl / THE CARRIE DIARIES (od siječnja)
UtorakHart of DixieEMILY OWENS, M.D.
SrijedaARROWSupernatural
ČetvrtakThe Vampire DiariesTHE BEAUTY AND THE BEAST
PetakAmerica's Next Top ModelNikita

Od deset raspoloživih programskih termina u svom rasporedu (CW emitira program u samo dva prva sata) mreža je ostavila samo jedno netaknuto mjesto — najpopularniju vlastitu seriju, The Vampire Diaries četvrtkom. Također – za razliku od ostalih mreža koje će jesensku sezonu započeti tokom rujna, CW će pričekati početak listopada kako bi kroz sezonu emitirao čim manje repriza.

Gledajući raspored, čini se da CW cilja na srodne programske blokove / večeri. Ponedjeljak je rezerviran za razmaženu i privilegiranu omladinu — 90210spin-off Beverly Hillsa, seli s utorka na ponedjeljak, a iza njega ići će posljednja sezona Gossip Girl. Nakon njenog kraja, u siječnju kreće CW-ova najrazvikanija ovogodišnja serija – prequel Seksa i grada, The Carrie Diaries o mladoj Carrie Bradshaw.

Utorak pripada mladim liječnicama. Hart of Dixie otvara večer kao uvod u novu seriju slične tematike, Emily Owens M.D. — prethodno nazvanu First Cut. Žanrovske serije srijedom — našim čitateljima vjerojatno najzanimljivija nova CW-ova serija Arrow otvara večer, a slijedi je Supernatural, koji se dvije sezone emitirao petkom, a prije toga išao četvrtkom. Kada se posljednji puta dogodilo da neka serija bude “protjerana” na petak, te par sezona kasnije vraćena u sredinu tjedna?

Četvrtak ostaje rezerviran za The Vampire Diaries, koji će pomoći pri promociji nove bajkovito-fantastične serije The Beautry and the Beast. Petak je, doduše, tematski rasparen — Nikita seli u kasniji večernji termin, a večer otvara reality show America’s Next Top Model. Recimo da su tema atraktivne i mršave dame?

4 komentara
 • Ne sviđa mi se raspored. Svi govore kako ima smisla – meni nema. Ponedjeljkom nisu ništa napravili. Petak je triple facepalm, a utorkom će im obje serije propast.

  Četvrtak im ostaje jak samo zato što su ondje ostavili TVD, a osnažili su si srijedu na račun preostala tri dana. :/

 • Emily Owens M.D. prvi propada.. Onda Beauty. Rekao bih čak prvo B&B (onaj kratki klip je OČAJ.. volim Kreuk ali stvarno je loše), ali imaju TVD pa će ih to nositi malo sa početka (kao i TSC ove godine).

  Hart of Dixie bi uz malo reklame mogao biti hit, dobio je lakši termin no ove godine, a potncijala ima. Ali naravno: više reklame će dobiti SVE i JEDNA ostala serija, garantujem.

 • Ni meni se ne sviđa ovaj raspored a pratim skoro sve sa cw-a :D
  Nzn. zašto guraju te teen serije u pon. kad pon idu većinom serije i emisije koje ciljaju na takvu mladu publiku (DWS, Voice, HIMYM + abc family ugl. svoje serije a znamo kakve su emitira pon ili utorkom) Arrow mi se sviđa i mislim da su mogli slobodno supernatural i arrow staviti pon. Ali nikako baš nikako im neću oprostiti stavljanje NIKITE skupa sa ANTM i to petkom!
  i btw. mogli su se potruditi napraviti trailere jer ih ja na netu nisan pronaša.

  • Hej, Nikitu su obnovili againtst all ods, kao i Dixie. Give ’em some credit.
   Lead inovi su sve manje bitni na velikim mrezama, kamoli na CW-u, tako da… Gledanost njihovih stvari nece puno ovisiti o schedulingu.

   Edit:
   Traileri – kak ne, pa bilo ih je vec kad si poslao komentar. Ali i ostale mreže su ionako svoje objavile negdje oko ponoći po našem vremenu.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861