ABC: Transseksualci su zabavni – serijala.com
Trenutno čitaš
ABC: Transseksualci su zabavni

ABC: Transseksualci su zabavni

Posljednja dva dana press turneje Udruženja televizijskih kritičara (TCA), u nedjelju i nešto sitno u ponedjeljak, svoje prezentacije imali su ABC i sestrinska mreža ABC Family. Završetak Kućanica iliti Desperate Housewivesica, trebala je biti glavna vijest razgovora novinara i ABC-jevog predsjednika, Paula Leeja, no vijest je ionako procurila par dana ranije. Inače, Lee je na čelu ABC-a zamijenio Stephena McPhersona, koji je odstupio prošlog ljeta. Ovo je njegova prva sezona da nadgleda i odobrava naručene pilote, pa snosi punu odgovornost za (ne)uspjeh novih serija.

No, Kućanice su nekako gurnute u pozadinu, a glavna tema postala je sitcom Work It, jedna od najapsurdnijih i najgorih ideja za seriju koje smo vidjeli posjednjih god… ikad. U njoj, trojica muškaraca oblače se kao žene da bi se lagodnije provukli kroz život, jer opće je poznata diskriminacija muškaraca na radnom mjestu… Lee je seriju branio argumentom da “ponekad naručujete seriju jer je jednostavno smiješna,” te šalom da, kao Britanac, ima obavezu naručiti barem jedan transseksualni pilot godišnje.

Kako god… Marc Cherry, autor Housewivesica, bio je na prezentaciji uz Leeja, a kraj je obrazložio želom da dostojanstveno završit seriju. Usprkos tome što je serija još uvijek druga najgledanija drama na mreži, iza još jednog veterana, Grey’s Anatomy, Kućanice završavaju idućeg proljeća u osmoj sezoni. Osim želje da završi seriju pod vlastitim uvjetima, jedan od mogućih i sasvim realnih razloga su preskupi ugovori glavnog četverca, ionako već među najplaćenijim glumcima televizije. Cherry će fokus preusmjeriti na dorađivanje znanstveno fantastičnog pilota Hallelujah, o “epskoj borbi dobra i zla” u malom gradiću, pogađate, Hallelujah. ABC nije naručio pilot ovog proljeća, usprkos sjajnom glumačkom dvojcu Donalu Logueu i Terryu O’Quinnu, koji su imali glavne uloge. Serija sada ima drugu šansu.

Od ostalih novosti… Većina novih serija imala je prezentacije, no bitnih vijesti ni informacija nije bilo. ABC (ponovo) u sezonu ulazi sa golemim brojem novih serija te jednim jedinim “zdravim” hitom. No, Modern Family je tek polusatni sitcom, a serija još od 2004., kada su debitirali Grey’s, Housewives i Lost, traži novi dramski hit.

Ah, da. Famozni Work It:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gNsJnZ_bGfk[/youtube]
3 komentara
 • Samo ne razumijem na sta ABC cilja, Greys isto treba da ode u penziju nakon ove sezone, vecina glumaca bar onih glavni su napustili seriju. Ukinut DH mi je idiotski pozet…
  Ne kontam kojom serijom misle da naslijede ove hitove, kad skoro svaku novu seriju ukinu nakon prve sezone, jer se pokaze fail. Pan air cisto sumnjma da ce bit ok i slicna sranja koja planiraju da plasiraju :S

  • Zašto im je ukidanje DH idiotski potez? Ukidaju seriju nakon osam godina. Treba isplatiti tu masnu lovu glavnim glumicama, a s obzirom da gledanost tone iz sezone u sezonu, više im se ni ne isplati. Da nisu najavili ovu sezonu kao zadnju, gledanost bi u A18-49 sigurno dosegla nekih 2.2, 2.3 pred kraj sezone, kad je općenito gledanost televizije niža.
   A ovako će serija završiti s koliko-toliko dostojanstva. Istina, već je i zadnjih nekoliko sezona bilo sramotno (o ovoj posljednjoj da i ne govorim), ali mogu si misliti na šta bi ta serija ličila u devetoj sezoni.
   Istina, gube poznatu seriju koja je nekada (emphasis on NEKADA) bila veliki hit, ali s obzirom da sad nakon dugo godina imaju kvalitetan line-up novih dramskih serija, ne možeš ih kriviti.

 • ABC ima ove godine odlične serije i potencijalne velike hitove. Zato su se i okuražili da ukinu DH a verovatno će ukinuti i GA sledeće sezone ako se ove nove serije pokažu da su stvarno hitovi kao što se sada čine po trailerima.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861