Dramedija – novi stari televizijski žanr – serijala.com

Je li došlo vrijeme za novu podjelu televizijskih serija?

 1. juricaz says:

  Inače ne pratim nikakve filmske niti televizijske nagrade (još manje izbore za (miss) kurac,palac) ali ovo je odličan članak. Pohvale! Uvijek vas rado čitam.

 2. stipest says:

  Odličan članak.Definitivno treba naparaviti podjelu,jer ovako su svi u istom košu,a onda dolazi do smiješnih situacija.

 3. Damjan Raknic says:

  Žanrovsko miksanje meni osobno ne smeta, ako tu i tamo neka serija koja balansira 50/50 između komedije i drame upadne u kategoriju komedije, ako ništa, bude mi drago da ne dominiraju sitcomi. Problem za mene nastaje kada lošije serije pobjede, ali to je već tema za drugi članak, naslovljen “Zašto nikad ne pobijedi serija koju ja najviše volim?” :)

 4. Pep says:

  Odlican clanak! Drago mi je da zanrovi gube na znacenju (kako u serijama tako i u muzici). Clanak me podsjetio na nesto sto sam rekao prijatelju dok sam mu davao preporuke za serije… Louie je vjerojatno bolja serija od Parks and Recreation, ali je zato Parks bolja komedija od Louie-a.
  I kad se vec spominjao, moram napomenuti da mi je zao sto Shameless ne dobija vise ljubavi od kriticara sto dodijeljuju te “prestizne” nagrade. Cisto zato sto bi tako serija vjerojatno dospjela do vise ljudi. A stvarno je nevjerojatna. I jedan od najboljih primjera dramedije.

  • Krešo says:

   Shameless je kategoriziran u dramu, pa jednostavno nema mjesta za njega… A draga je i meni. Za Emmy Rossum, doduse, bi se trebalo naci.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *