ABC: Zavrzlama oko sitcoma se nastavlja – serijala.com
Trenutno čitaš
ABC: Zavrzlama oko sitcoma se nastavlja

ABC: Zavrzlama oko sitcoma se nastavlja

Sedmi dan na zimskoj TCA turneji bio je rezerviran za ABC, a čelnik mreže Paul Lee podijelio je puno informacija s novinarima, koji su najzainteresiraniji bili za sitcome i nezgodnu situaciju sa njihovim smještanjem na raspored.

  • Cougar Town i Don’t Trust The B—- in Apt. 23 neće se emitirati zajedno. Apt.23 će se emitirati srijedom u 21.30, iza Modern Familya, i to počevši od 11. travnja. Happy Endings, prethodni okupant tog slota, dotad će završiti s emitiranjem svoje sezone. Iako ima naručene 22 epizode za ovu sezonu, Happy Endings neprekinuto će se emitirati do svog finala 28. ožujka. Paul Lee je za Cougar Town izjavio kako će krenuti u ožujku, a da će točan datum premijere i mjesto na rasporedu biti objavljeno u roku od nekoliko tjedana. S obzirom da im je blok sitcoma srijedom sada upotpunjen do kraja sezone, Leejeva izjava lako se može protumačiti kao: Čekamo još koji tjedan da Work It potone, pa da onda možemo smjestiti Cougar Town na njegovo mjesto. Tako će CT najvjerojatnije dobiti vrlo nezahvalno mjesto na rasporedu iza iznimno nekompatibilnog Last Man Standinga, i to u prvom satu primetimea koje u proljeće redovito doživi značajan pad gledanosti. Podsjećamo, Cougar Town i Apt. 23 trebali su se emitirati utorkom u 21h u zimskom dijelu sezone dok je Dancing With the Stars na stanci, no ABC je od tih planova odustao nakon što su vidjeli uspjeh FOX-ove New Girl nasuprot koje bi se sitcomi emitirali. Lee je također natuknuo potencijalni novi blok sitcoma u budućnosti, navevši kombinaciju Happy Endings/Cougar Town/Apt.23 idealnom. “Bilo bi odlično imati tu grupu komedija zajedno. To nam je san.”
  • Scandal, nova dramska serija Shonde Rhimes (Grey’s Anatomy, Private Practice) kreće s emitiranjem u četvrtak, 5. travnja. Prva sezona sastojat će se od sedam epizoda. Private Practice će se odonda emitirati utorkom u 22h, gdje će zamijeniti Body of Proof, čije će emitiranje dotada biti završeno. Premještanje Private Practicea svojevrsni je test za seriju jer mreža želi vidjeti kako će se serija snaći bez Grey’s Anatomya sat vremena ranije.
  • Lee je posebno ponosan na GCB, The River i Missing te polaže puno nade u njih. Izjavio je kako The River nikad nije bio koncipiran kao mini-serija, ali da je razgovarao sa Stevenom Spielbergom koji mu je rekao kako bi osam epizoda bila optimalna brojka za prvu sezonu. Lee tvrdi kako serija ima “odlično i iznimno zadovoljavajuće finale”, koje nije osmišljeno da predstavlja kraj serije, već otvara vrata za dugogodišnje emitiranje.
  • Kada su ga pitali u čemu je bio problem s Pan Amom i Charlie’s Angelsima, Lee je uporno tvrdio kako Pan Am nije otkazan. Rekao je kako su mogli na početku emitiranja privući solidno gledateljstvo, te kako ga do kraja emitiranja serije (do kraja mjeseca) mogu i vratiti, čemu se nada. 1.3 A18-49 rating od ovog tjedna ne ulijeva puno nade. Za Angelse je rekao kako nisu uspješno revitalizirali franšizu.
  • Mijenjanje lokacije na polovici sezone kojeg su producenti Revengea spominjali jesenas vrlo će se vjerojatno i dogoditi. Lee nije htio komentirati nadolazeće epizode, ali je izjavio kako je iznimno zadovoljan serijom te kako je ABC imao jako dobru jesensku sezonu.
  • Može li Grey’s Anatomy izdržati još deset godina na malim ekranima? Ako je vjerovati Leeju, može. Shonda Rhimes, kreatorica i producentica globalno popularne serije, izjavila je: “Ne znam je li uopće bitno što ja želim napraviti, serija je ABC-eva, ne moja. Mislim da je Paul Lee otvoreno izjavio kako želi da se serija emitira još nekih deset godina. Vidjet ćemo što će se dogoditi. (…) Ne znam što mislim o tom konceptu. (…) Mislim da bi trebali emitirati seriju dokle god je zanimljiva.” Ugovori mnogih glumaca – i to primarno onih iz originalne postave serije – ističu ove sezone te je upitno tko će se vratiti najesen.
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861