Downton Abbey ove godine na Emmyjima kontra Mad Mena i Breaking Bada – serijala.com
Trenutno čitaš
Downton Abbey ove godine na Emmyjima kontra Mad Mena i Breaking Bada

Downton Abbey ove godine na Emmyjima kontra Mad Mena i Breaking Bada

Nakon što je serija lani osvojila Emmy u kategoriji mini-serije i televizijskog filma, gdje očito ne pripada jer nije ni mini-serija ni televizijski film, Downton Abbey ove će godine za nagradu konkurirati u glavnoj dramskoj kategoriji. Je li četverogodišnja dominacija Mad Mena ugrožena?

Američke televizijske nagrade potpuno su zbunjene britanskim televizijskim modelom kratkih sezona, do te mjere da su svaku njihovu seriju, uvezenu na američko tlo, svrstavale u kategoriju mini-serije. GoldDerby.com, u razgovoru s Johnom Leverenceom, čelnikom Akademije televizijskih znanosti i umjetnosti, saznaje da će Downton Abbey ove godine konkurirati u kategoriji najbolje dramske serije. Naravno, Maggie Smith te ostali glumci također “sele” u ispravne kategorije.

“Nakon što je počela kao mini-serija, Downton Abbey je stekao priličnu popularnost te se sada pomiče u kategoriju najbolje dramske serije, pošto se planiraju buduće sezone,” kaže Leverence, valjda implicirajući da Abbey dobiva “promaknuće” zato jer je serija postala popularna? Znači li to da će Luter, za kojeg je Idris Elba lani dobio nominaciju u kategoriji dramskog glumca u mini-seriji, također konkurirati u ispravnoj kategoriji?

Kako bilo, Abbey se svidio podjednako nama, kao i Amerima, te će predstavljati ozbiljnu konkurenciju u ionako gustoj kategoriji. Mad Men će “braniti” lanjsku titulu, kao i tri ranije, u nastojanju da dostigne Frasiera kao najnagrađivaniju seriju u povijesti nagrade Emmy. Od lani nominiranih kandidata otpadaju Friday Night Lights (završio) i vjerojatno Dexter (nadajmo se, budimo realni), a Homeland se čini kao siguran kandidat za nominaciju.

Realno je očekivati da će Boardwalk Empire, Game of Thrones i The Good Wife ponoviti nominacije, ali ove godine konkurira i Breaking Bad, koji lani nije mogao biti nominiran. Ne bi trebalo zaboraviti ni HBO-ov Luck te Justified, a određene šanse imaju i favoriti Zlatnih globusa, American Horror Story i Boss. Ljetos će definitivno biti teško, ne samo predvidjeti nominacije, nego i sastaviti vlastitu idealnu šestorku.

3 komentara
  • ja mislim da bi moga carstvo poroka izletit iz kategorije i onda da upadne dowtan abbey,a umisto dextera će sigurno doć domovina a umisto friday night lightes će se vratiti na putu prema dolje olte breking bad

    • Da, to je logično, osim što bih se ja prije kladio da će nominirati Boardwalk, nego Game of Thrones, ali to je cisto na pamet, kad jos nismo vidjeli drugu sezonu, ali pretpostavljam da vise preferiraju povijesne drame nego SF/fantasy. Cak bih rekao da ce i Boardwalk prije dobiti nominaciju nego Breaking Bad, koji im nikad nije bio posebno drag.

      Uglavnom, mislim da je tu manje-vise borba izmdju 7 serija (BB, BE, MM, TGW, DA, GOT, Homeland) za 6 mjesta.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861