Seth&Alex’s Almost Live Comedy Show – serijala.com
Trenutno čitaš
Seth&Alex’s Almost Live Comedy Show

Seth&Alex’s Almost Live Comedy Show

U više navrata pisali smo o Family Guy specijalu pod nazivom “Seth & Alex’s Almost Live Comedy Show”, koji je konačno bio emitiran jučer na Foxu. Specijal je bio najavljen kao 30 minuta showa bez reklama, pod sponzorstvom Microsofta.

Na YouTubeu pojavili su se (navodni) isječci iz specijala i gledajući ih, skoro sam izgubio svaku nadu da bi ovo moglo biti gledljivo. U biti, pogledajte sami:

Microsoft se kasnije povukao, uskočio je Warner Brothers, a specijal zapravo sadrži jako malo animacije – jedan obiteljski skeč, Stewiejevu najavu trailera za Warner Brothersove filmove “Sherlock Holmes” i “Ninja Assasins” (to je bilo to što se sponzorstva tiče), a nekoliko puta su uključili animirane likove paralelno sa nastupom Setha i Alex.

Specijal je uglavnom ugodno osvježenje povrh standardno bezobraznog Family Guyjevskog humora, u live izvedbi Setha MacFarlanea (kreator serije) te Alex Borstein (glas Lois Griffin, između ostalog) koji su nastupili pred publikom zajedno sa orkestrom, održali nekoliko stand-up točaka, otpjevali glavnu temu uz još neke pjesme iz serije te uz to ubacili nekoliko dodatnih skečeva.

U glazbeno / stand-up nastupu dodirnuli su se gluhe glumice Marlee Matlin (preeeduuuuga točka, ne previše smiješna) te holokausta i Židova (kao šalu na Alexin račun), što je meni osobno bio najmanje zabavan dio specijala. Inače volim obožavam njihov bezobrazni humor na rubu (nekad i preko) dobrog ukusa, no djelomično zbog Alexinog lošijeg nastupa, nisu me uspjeli previše nasmijati.

Stvar je spasila Marlee (u, jasno, namještenom skeču) uletjevši na pozornicu, bacivši nekoliko uvreda na račun Alexine kilaže, te “bijesno” izjurivši sa pozornice. Uspjela fora: “Marlee: Dvaput ste me ismijavali u Family Guyju, je li vam palo na pamet pozvati me u seriju? Alex: Jesmo, ali telefon je zvonio, i zvonio, i zvonio…”

Odlični su bili skečevi sa oponašanjem audicija poznatih glumaca za uloge koje im stoje kao minica Roseanni Barr. Tako su između ostalog Beatrice Arthur smjestili u “Showgirls”, Kathy Griffin u “The Piano” i, najbolje od svega, Renee Zellwegger u “Danu nezavisnosti” gdje je trebala u čudu širom otvoriti oči kada po prvi put vidi vanzemaljske brodove.

Kao najbolju foru specijala izdvajam vic kojeg mogu čuti samo silovatelji – Alex je bezveze otvarala usta, nakon čega je čovjek za klavirom iz orkestra puknuo u smijeh. Ulovili su te momak.

Seth je odlično odradio svoj dio na pozornici, Alex nešto manje, ali bila je na dovoljnoj razini. Savršeno je, u ulozi Petera i Stewiea, otpjevao nekoliko njihovih pjesama serije i završio sa zaraznim klasikom, pjesmom Surfin Bird:

Well everybody’s heard about the bird! Bird bird bird, the bird is the word! Everybody’s heard about the bird! Bird bird bird, the bird is the word! Don’t you know about the bird? Well everybody’s heard about the bird! Bird bird bird, the bird is the word! Bird bird bird, the bird is the word!

3 komentara
  • Ja odmah moram da napomenem jednu veoma bitnu stvar… Naime, postoje 2 stvari koje neverovatno mrzim, a to su: 1) kada moram da objašnjavam nekome zašto je Twitter fenomenalna stvar i šta je njegova svrha, i 2) zašto je FamilyGuy jedan od najboljih animiranih serijala EVER. E, pošto je sada jasno da sam apsolutno pristrasna i neobjektivna… Ovaj specijal je bio highlight ne samo ovog dana, već i celog novembra. Sjajno. 5 outta 5! :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861