FOX otkrio kaotičan raspored: Bones i Raising Hope petkom, novi sitcomi utorkom – serijala.com
Trenutno čitaš
FOX otkrio kaotičan raspored: Bones i Raising Hope petkom, novi sitcomi utorkom

FOX otkrio kaotičan raspored: Bones i Raising Hope petkom, novi sitcomi utorkom

FOX svake godine predstavi raspored za kompletnu nadolazeću sezonu, od jeseni pa do proljeća. I svake se godine dogodi isti scenarij — krajem kalendarske godine predstave novi, sasvim drukčiji zimski raspored. Ipak, prenosimo vam što FOX (zasad) planira za sezonu 2013/2014.

I nama je trebalo dobrih par minuta buljenja u raspored da odgonetnemo što je FOX gdje smjestio, i u koje vrijeme. Glavna je novost da veteranski procedural Bones u “kasnu jesen” seli na petak, zajedno sa sitcomom Raising Hope kojem će se pridružiti novi sitcom Enlisted. FOX je prije nekoliko godina odustao od emitiranja sitcoma petkom, kada su ondje godinu za godinom propadali sitcomi kao što su Brothers i Til Death. Sada se opet vraćaju na staru formulu.

Sitcom blok utorkom imat će sat predviđen za muški i sat predviđen za ženski spol. Večer otvaraju Dads, sitcom Setha MacFarlanea te Brooklyn Nine-Nine, jedan od sitcoma koji nas je svojim imenima ispred i iza kamere ponajviše zaintrigirao (Mike Schur, Andy Samberg, Andre Braugher). Spomenuti novi dvojac bit će uvertira u već uhodanu kombinaciju New Girl / The Mindy Project. Kad smo već kod New Girl, Jess Day i ekipa dobili su čast emitirati jednu epizodu iza najgledanijeg televizijskog događaja na svijetu, Super Bowla. No, neće se emitirati jednosatna epizoda, već FOX planira spariti New Girl s nekim od novih sitcoma. S kojim to točno, još se ne zna.

Srijeda i četvrtak ostaju rezevirani za pjevačke reality showove, The X Factor i American Idol, koji su se protekle sezone proslavili, ali neslavno, drastičnim padovima gledanosti i dramom iza kamere. Glee će (navodno) ići na zimsku pauzu, a slot četvrtkom u 21h preuzet će nova drama Rake.

Ponedjeljak je najveća zavrzlama. Bones, koji seli na petak u “kasnu jesen”, na početku će se jeseni još uvijek emitirati ponedjeljkom, i to u paru s dramom Sleepy Hollow. Zatim, u “kasnu jesen” slijedi kombinacija Almost Human / Sleepy Hollow, a u zimskom dijelu sezone kombinacija Almost Human i The Following.

Jedan od razloga zbog kojih FOX godinama ne uspijeva pronaći dramski hit jest činjenica da bilo koja serija koju startaju najesen automatski ide na višetjedne pauze zbog bejzbola, čije se finale kroz nekoliko tjedana emitira na FOX-u u listopadu. Takve pauze uvijek naštete gledanosti serija, a FOX je to u više navrata pokušao izbjeći lansiranjem serija po završetku bejzbola, u studenom, no ni to nije urodilo plodom.

I iako se pretpostavljalo da će mreža možda pokušati ubaciti Dads u nedjeljni blok animiranih sitcoma (zadnja igrana serija ondje bila je Malcolm in The Middle), to se nije dogodilo. Ostaje standardna postava, minus The Cleveland Show.

Na rasporedu još nedostaju novi sitcomovi Us & Them te Surviving Jack, te animirana komedija Murder Police. FOX u 2014. također planira emitirati i Wayward Pines M Night. Shymalana, klasificiranu kao “limited series event”, u grubom prijevodu ograničena serija, a drugim riječima, mini-serija upakirana kao veliki televizijski događaj.

Jesenski raspored:

20.0020.3021.0021.30
PonedjeljakBones/ALMOST HUMAN (kasna jesen)SLEEPY HOLLOW
UtorakDADSBROOKLYN NINE NINENew GirlThe Mindy Project
SrijedaThe X Factor
ČetvrtakThe X FactorGlee
PetakJUNIOR MASTERCHEF/Bones (kasna jesen)Sleepy Hollow (R)/Raising Hope* (kasna jesen)ENLISTED (kasna jesen)
NedjeljaThe SimpsonsBob's BurgersFamily GuyAmerican Dad

Zimski raspored:

20.0020.3021.0021.30
PonedjeljakALMOST HUMANThe Following
UtorakDADSBROOKLYN NINE-NINENew GirlThe Mindy Project
SrijedaAmerican Idol
ČetvrtakAmerican IdolRAKE
PetakBones*Raising Hope*ENLISTED
NedjeljaThe SimpsonsBob's BurgersFamily GuyAmerican Dad

CAPS LOCK označava novu seriju, zvjezdica (*) novo mjesto na rasporedu.

Sutra: ABC objavljuje svoj raspored i prve najave za nadolazećih 12 serija.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861