Family Guy provocira Emmy glasače – serijala.com
Trenutno čitaš
Family Guy provocira Emmy glasače

Family Guy provocira Emmy glasače

Dio godišnjeg lobiranja prema Akademiji i glasačima koji biraju nominacije i pobjednike Emmyja su i tradicionalni paketi, razglednice i oglasi kojima producenti nastoje skrenuti pozornost na svoje serije. Dio toga je i zakup reklama u popularnim holivudskim časopisima, no mini-kontroverza nastala je kad su Hollywood Reporter i Variety odbili objaviti kontroverzni oglas.

U oglasima Peter i Stewie, u stilu svojih likova iz serije, glasače nazivaju povlaštenim Židovima te poručuju — prilično duhovito — da je glasački listić tajan, pa svejedo svima mogu reći da su glasali za Modern Family. Neki producenti očito su se našli uvrijeđenima te komentirali kako su oglasi stereotipni i neukusni, dok je jedan producent autorima vrlo elegantno (i točno, zapravo) spustio kako “bi serija možda bila nominirana da je češće ovako duhovita”.

Nikad suptilni, uvijek provokativni Family Guy iduće sezone ući će u 11. sezonu, a pred tri godine zapravo je čak bio nominiran u kategoriji najbolje komedije. Ono što nije uspjelo Simpsonima, uspjelo je Family Guyju 2009. godine, kao prvoj animiranoj seriji nakon 48 godina. Prije njih, posljednja nominirana animirana serija bili su Flintstonesi, odnosno Obitelj Kremenko, daleke 1961. godine.

Usput, glazbena točka koju su Stewie i Brian izveli na Emmyjima 2007. godine, kada je dodjelu prenosio Fox:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ygGy7xAGc0c[/youtube]
2 komentara
  • Nisu rekli ništa što nije istina.U većini serija je jedan od likova Židov,jedan je gay,tu je i simpatični crnac a Meksikanci su obično sluge…Nije u svim,ali u većini jeste…Ne mrzim nijednu od tih navedenih grupacija,samo navodim što sam zamijetio.Dobar je članak

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861