HBO: Teaseri novih komedija Veep (Julia Louis-Dreyfus) i Girls (Judd Apatow) – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO: Teaseri novih komedija Veep (Julia Louis-Dreyfus) i Girls (Judd Apatow)

HBO: Teaseri novih komedija Veep (Julia Louis-Dreyfus) i Girls (Judd Apatow)

Osim zasigurno mnogo iščekivanijeg teasera za drugu sezonu Igre prijestolja, HBO je sinoć predstavio teasere drugih dviju svojih serija, koje također dolaze u travnju. Veep i Girls nove su polusatne komedije poznatih glumačkih imena (Julia Louis-Dreyfus) i producenata (Judd Apatow), koje se pridružuju Igri prijestolja u travanjskoj premijeri, kada se prošlih dviju sezona emitirao i Treme. Nije još poznato hoće li netko ponovo biti šutnut s nedjelje na ponedjeljak (kao Enlightened i Bored to Death jesenas), ili će biti pomaknut Treme, čija treća sezona još nema datum povratka. Treme bi se trebao vratiti “na proljeće”, no HBO-ovi čelnici otvoreno su rekli da je eksperiment s emitiranjem originalnih serija ponedjeljkom bio neuspješan. Također, HBO već ima čak četiri serije istog formata neizvjesne sudbine – Bored to Death, Enlightened, Hung i How to Make It in America još uvijek nisu obnovljeni, ni otkazani.

Veep

Veep je komedija s bivšom zvijezdom Seinfelda u glavnoj ulozi, Juliom Louis-Dreyfus, praktički jedinom koja je izbjegla prokletstvo koje prati neuspješne projekte glumaca jednog od najboljih sitcoma televizije. Dreyfus će glumiti potpredsjednicu SAD-a, koja otkriva da “taj posao nije ništa nalik onome što je očekivala, ali sve ono na što su je upozoravali.” Uz Dreyfus, u ansamblu glume Sufe Bradshaw (Overnight), Anna Chlumsky (In the Loop), Reid Scott (My Boys), Tim Simons (Days Together), Matt Walsh (Outsourced) i Tony Hale, Buster iz Arrested Developmenta, koji će glumiti Julijinu “desnu ruku”. Što je ironično, jer Buster ima samo desnu ruku. Ovu političku satiru koju je kreirao Armando Iannucci, scenarist i redatelj hvaljene crne komedije, filma In the Loop, bazirane na Iannuccijevom britanskom sitcomu The Thick of It. Oba uratka također ismijavaju američku i britansku politiku. Dreyfus je nakon Seinfelda već imala vlastiti sitcom, The New Adventures of Old Christine, a za obje uloge nagrađena je Emmyjem.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q-UHO-Fk1ZQ[/youtube]

Girls

Nepošteno je isticati Judda Apatowa kao glavno ime ove komedije, no proslavljeni autor filmskih komedija najpoznatije je ime uključeno u ovaj projekt. Lena Dunham, mlada 24-godišnja autorica serije napisala je scenarij i režirala pilot, te ima glavnu ulogu u seriji, dok je Apatow pridružen projektu kao producent. Ne računamo li skeč-show Funny or Die Presents, ovo je njegov prvi televizijski projekt čitavo desetljeće nakon sjajnih, kultnih i prerano otkazanih Freaks and Geeksa te Undeclareda. Serija bi trebala biti nešto poput mnogo manje glamuroznog, mnogo prizemljenijeg Seksa i grada, bez napadno seksualizirane Kim Cattrall. Trinaest godina nakon poznate serije, sa desetak godina mlađim likovima. Ili, opišimo je ženskom verzijom (još uvijek) aktualne HBO-ove komedije How to Make It in America, o skupini prijateljica koje pokušavaju uspjeti u New Yorku.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VfrahmVwK0M[/youtube]
Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861