Blic recenzija: Two and a Half Men (premijera 9. sezone) – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Two and a Half Men (premijera 9. sezone)

Blic recenzija: Two and a Half Men (premijera 9. sezone)

Nakon višemjesečnog iškekivanja, vratio se naj(ne)omiljeniji sitcom na televiziji. Ovaj put bez Sheena. I kako to sve zapravo izgleda bez njega? Na prvo gledanje, čudno. Cijelu epizodu iščekujete kada će se pojaviti famozni Charlie sa jednom od svojih glupih fora i sa glupom frizurom, i tako zapravo ode cijela epizoda. Kao lik Charlie je “riješen” kako mu i priliči, s obzirom na njegov raskalašeni život, kako bi rekla Rose.  U prvoj polovici epizode svi “tuguju” za njime, između ostalih cijeli arsenal njegovih bivših cura s, naravno, popratnim komentarima o njihovom seksualnom životu. Naravno, kako ste navikli fore su već izlizane, glupe i prožvakane sto puta, jedino je falio Charlie da ih dodatno začini. Ako već nisu bile seksualnog karaktera, bilo je bezbroj drugih “fora” s njegovim potpisom. Očito se njega ne mogu tako lako rješiti. Blesavo.

U drugom dijelu epizode upoznajemo se s Waldenom Schmidtom (Kutcher). I eto iznenađenja, lik nije toliki retard kako se nagađalo, iako ima par vrlo glupih viceva. Zapravo, njegov se lik može opisati kao umjereno simpatičan i zbunjen, da ne koristimo neke druge epitete, što je zapravo zgodno, svojevrsno osvježenje, da je lik čista suprotnost Sheenovom narcisoidnom liku. No, da se ne izbriše cijela poanta serije, jadan Alan opet izvisi, kao što je do sada izvisio nebrojeno puta, samo je ovaj put izvisio na malo pristojniji način. I da, znate za onaj poster “All will be revealed” kojim se promovirala serija? Pa dali su odgovor i na to pitanje. I to je bilo blesavo.

Zaključno, cijela epizoda je čudna, odiše blesavim Charlijevim forama, a njega nigdje. Kutcher je (ne)originalno uveden u cijelu priču, no njegov lik nije toliki propalitet kao Charlie, i to zapravo čini mali svojevrstan odmak od prijašnjih sezona i daje nadu da će serija biti zanimljivija. Ako ništa drugo, biti će zanimljivo gledati kako će se Kutcherov lik dalje razvijati i kakav će materijal imati. Teško da će biti presmješne, no nadamo se da su ispucali sve glupe seksualne fore. Oni koji su odustali od serije, neće imati baš previše razloga da se vrate gledanju, a oni koji su vjerni gledatelji vrlo vjerovatno je neće prestati gledati. Kako god, ono što očekujete, bez obzira jeste li vjeran gledatelj ili ne, to i dobijete. Neovisno s koje strane gledate.

I za kraj, zanimljiv podatak. Waldenovu bivšu suprugu Bridget glumiti će Judy Greer (Mad Love), i pojaviti će se u par epizoda tijekom sezone. Stvar ne bi bila zaniljiva, da Judy već nije imala ulogu u seriji, točnije u četvrtoj sezoni kao Herbova sestra Myra. Not awkward at all.

5 10 1
5

Žanr: Komedija

Autor: Chuck Lorre

Mreža: CBS

Glume: Ashton Kutcher, Jon Cryer, Angus T. Jones

Datum premijere: 22. rujan 2003.

5 komentara
  • Dharma & Greg? Stvarno? Lame.

    Cijela epizoda je bila premorbidna, čak i za sitcom. Iako je dio do Kutcherovog dolaska još bio i podnošljiv.

  • ja sam ovo kontao napustiti ali su me 2-3 dobre epizode pred kraj 5. sezone ( da da kasnim) natjerale da pogledam uskoro u 6. sezonu…
    dobro je… ja mislio da ce ovaj lik zamijeniti carlija kao u meksičkim sapunicama :D

  • Ja sam riknuo kad sam vidio Dharmu i Grega. Inače ne gledam seriju, bacim oko kad je ulovim na HRT-u, al ovu sam epizodu gledao samo da vidim kako će to funkcionirat bez Sheena.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861