Titanic – neiscrpan izvor inspiracije – serijala.com
Trenutno čitaš
Titanic – neiscrpan izvor inspiracije

Titanic – neiscrpan izvor inspiracije

U 2012. obilježit ćemo 100. obljetnicu jedne od najvećih nesreća 20. stoljeća, što znači da će televizijski programi tih dana biti prepuni raznih specijala, filmova i serija. Nedugo nakon što je James Cameron objavio da će iduće godine njegov Titanic doživjeti re-release, i to u 3D-u, počele su sa svih strana stizati obavijesti o različitim televizijskim projektima.

Prvi od njih je projekt Juliana Fellowesa (Downton Abbey) koji trenutačno nosi jednostavni ( i iznimno originalni naziv) Titanic, a internacionalna produkcija, predvođena britanskim ITV-om (kanal na kojem se prikazuje i Abbey), našla je dom i “preko bare”, na američkom ABC-u. Četverodijelna mini-serija će pratiti prvo ( i posljednje) putovanje poznatog broda iz perspektive različitih likova. Gledajući bivše, a i sadašnje projekte Fellowesa za očekivati bi bilo da će se mini-serija fokusirati na odnose između bogatih putnika “gore” i siromašne posluge, posade putnika “dolje” – ispod palube.  Međutim, sam Fellowes je izjavio kako će u seriji pokušati ispričati priče zaboravljene i u dosadašnjim adaptacijama često zaboravljene srednje klase. Nakon ovogodišnje dodjele Emmya na kojima je njegov Downton Abbey trijumfirao, ne sumnjamo da će njegov novi projekt privući veliku pažnju.

Drugi projekt, nazvan Titanic: Blood & Steel, za razliku od prethodno spomenute skromnije adaptacije, bit će velika produkcija ogromog budžeta od čak 28  milijuna dolara. Postavi su se priključili Chris Noth (Sex & the City, The Good Wife), Neve Campbell (Party of Five), Derek Jacobi (Frasier) i Kevin Zegers (Gossip Girl), a snimanje je već počelo u susjednoj nam Srbiji. Ova 12-dijelna mini-serija se neće baviti samim putovanjem Titanika već i njegovom izgradnjom. Zegers će glumiti mladog radnika koji otkrije potencijalno fatalne mane metala koji se koristi u gradnji, Jacobi predsjednika tvrtke koja financira izgradnju Titanika, a Noth jednog od financijera J.P. Morgana. Campbell će igrati ulogu novinarke koja prati prvo putovanje broda. Seriju producira britanski BBC, u suradnji s još nekoliko međunarodnih kompanija, a nazivom bi se savršeno uklopio u program američkog Starza, s obzirom da im je jedan Blood &… već donio veliki uspjeh.

Oba projekta bi se trebala početi emitirati negdje u vrijeme same obljetnice nesreće tako da će biti zanimljivo vidjeti koji će postići veći uspjeh kod gledatelja i kritike.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861