Mini-serija Titanic od subote, 14. travnja na HTV-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Mini-serija Titanic od subote, 14. travnja na HTV-u

Mini-serija Titanic od subote, 14. travnja na HTV-u

Kao jedan od rijetkih slučajeva ekspresnog uvoza stranog programa, javna dalekovidnica ove će subote, 14. travnja, početi prikazivati mini-seriju Titanic, čiji će prvi nastavak biti emitiran taman dan nakon stote obljetnice potonuća. Četverodijelnu mini-seriju potpisuje Julian Fellowes, autor sjajne britanske povijesne drame Dowton Abbey, a posljednji, četvrti nastavak u Velikoj Britaniji bit će emitiran ove nedjelje.

HTV će četiri nastavka emitirati kroz četiri dana, s početkom u subotu, 14. travnja u 20 sati na Drugom programu, dok će posljednji biti emitiran u utorak, 17. travnja (HTV2, 20:50).

Fellowes je odlučio ovu tragičnu priču ispričati na nešto drugačiji način — radnje prvih triju epizoda posve su odvojene i posvećene ljudima različitih društvenih statusa, dok je najavljeno kako će posljednja objediniti i zaključiti njihove priče i radnju. Nažalost, mini-serija ni izbliza ne dostiže reputaciju trenutno najpoznatijeg Fellowesovog rada, Downton Abbeyja. No, o tome nešto više uskoro u recenziji.

Trailer i službena najava s Hrvatske televizije u nastavku.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cjXgM1Eb0tg[/youtube] [spoiler]U travnju 2012. obilježava se stota godišnjica potonuća Titanica. U čast obilježavanja stogodišnjice te tragične nesreće scenarist i dobitnik Oscara Julian Fellowes (Downton Abbey, Gosford Park) te producent i dobitnik nagrade BAFTA-e Nigel Stafford-Clark (Bleak House) udružili su se kako bi snimili impresivnu dramsku mini-seriju.

Ovaj višemilijunski televizijski projekt izvanredna je adaptacija priče o kobnoj plovidbi u kojoj se vješto isprepleću akcijski, ljubavni i kriminalistički zapleti koji vode do burnog i nezaboravnog svršetka. Radnja prati događaje viđene očima likova iz svih društvenih slojeva pružajući gledatelju sliku svijeta 1912. godine te pripovijedajući o tragičnim događajima koji su izazvali smrt 1517 putnika u ledenom oceanu. Britanska serija Titanic, koju ćemo gledati u četiri nastavka, dostojno i spektakularno obilježava stogodišnjicu tragedije.[/spoiler]

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861